10 redenen om AOW-gerechtigde werknemers in te huren

Heeft u al eens overwogen om een ervaren AOW-gerechtigde flexwerker in dienst te nemen? Wij hebben 10 redenen waarom het aantrekkelijk is om een oudere werknemer in te huren.

Als uitzendspecialist voor AOW-gerechtigde werknemers hebben we dagelijks te maken met ervaren kandidaten die niet achter de geraniums willen zitten, maar juist aan de slag willen. Wij kennen de voordelen van onze ervaren flexkrachten dus als geen ander, maar kent u ze ook? Onderstaand 10 redenen om een AOW-gerechtigde werknemer in te huren.

  • Laag verzuim

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het ziekteverzuim onder oudere werknemers vaak juist lager dan bij jonge werknemers. Ze melden zich minder vaak ziek en doen ook niet aan baaldagen.

  • Psychisch gezonder

Psychische klachten zoals depressie en burn-out komen steeds vaker voor onder jongeren. Dit terwijl ouderen hier aanzienlijk minder last van hebben. Ter vergelijking: 19% van de jongeren tot 25 jaar heeft een of meer psychische klachten, tegenover 10% van de mensen tussen de 65 en 74 jaar.

  • Bron van kennis en ervaring

Oudere werknemers hebben al een complete loopbaan achter de rug. Hierdoor beschikken ze over een zeer ruime kennis en ervaring. En ook al sluit de ervaring natuurlijk niet altijd aan bij de snel ontwikkelende innovatieve branches, toch zult u versteld staan hoeveel u(w medewerkers) van een AOW-gerechtigde leeftijd kunnen leren.

  • Sociaal vaardiger

Oudere werknemers zijn vaak socialer en weten situaties beter in te schatten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het 'leren door schade en schande'. Hierdoor schakelen ze beter met collega's, managers en klanten en weten ze vaak snel welke aanpak wel en niet werkt.

  • Meer inzicht in complexe problemen

Dankzij de opgebouwde ervaring hebben ouderen over het algemeen een beter inzicht in complexe problemen en uitdagingen. Voorwaarde is wel dat deze verband moet hebben met de ervaring.

  • Toleranter

Ouderen zijn vaak toleranter en verdraagzamer tegenover anderen. Ze hebben geleerd dat ze zelf niet altijd de wijsheid in pacht hebben en staan daardoor meer open voor meningen van anderen.

  • Kleinere kans op onverantwoorde risico's

Jongere werknemers hebben soms de neiging om door impulsief gedrag onverantwoorde risico's te nemen. Ouderen weten daarentegen vaak uit ervaring beter wat wel en niet kan en denken beter na voor ze iets doen.

  • Meer zelfkennis

Naar mate je leeftijd toeneemt, kom je ook meer over jezelf te weten. Iets dat voor oudere werknemers zeker geldt. Door hun ervaringen in privé en zakelijke situaties hebben ze zichzelf beter leren kennen, waardoor ze ook beter weten hoe ze binnen een bedrijf van waarde kunnen zijn.

  • Grote loyaliteit

Oudere werknemers zijn over het algemeen aanzienlijk loyaler dan jongere medewerkers. Zij hebben vaak niet meer de neiging om nog actief carrière te maken en doen niet meer aan 'jobhoppen'. Het resultaat is een loyalere werknemer.

  • Financieel aantrekkelijk

De overheid stimuleert het in dienst nemen van oudere werknemers. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw wetsvoorstel in de maak waardoor de meeste werknemersverzekeringen niet gelden en er geen premies afgedragen hoeven te worden. Zo is het in dienst nemen van een AOW-gerechtigde werknemer extra aantrekkelijk.


Een ervaren flexwerker voor uw organisatie?

Bij Uitzendbureau 65plus weten we alles over het werken met AOW-gerechtigde werknemers. Kennis die we graag met u delen! Lees daarom meer over het werken met 65-plussers in onze weblog, bekijk onze ervaren kandidaten of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Bereken uw voordelige uitzendtarief