Payrolling voor zzp’ers. Wat is het en wat zijn de voordelen?

Als zzp’er heeft u alles het liefst zelf in de hand. Toch is het fijn om wat minder leuke taken af te stoten. Een freelancer kan ervoor kiezen om de facturatie uit te besteden via payrolling. Maar wat is payrolling en wat zijn de voordelen? 

Voor freelancers en zzp'ers klinkt payrolling erg aantrekkelijk. Geen gedoe met facturen en er wordt aan het eind van de maand een bedrag op uw rekening gestort. Dat scheelt weer administratie. U bent in feite in dienst en profiteert van de voordelen van een ‘normale’ werknemer. Zo is bijvoorbeeld uw arbeidsongeschiktheidsverzekering geregeld, maar ook die voor werkloosheid, ziekte en andere sociale verzekeringen. 
 

Wat is payroll?

Payrolling is een tussenvorm die de vrijheid van een zelfstandig ondernemer combineert met de zekerheden van loondienst. Er verandert in de praktijk niet veel. U bepaalt zelf met wie u werkt en tegen welk tarief. Het payrollbedrijf neemt alle administratieve taken op zich. Zo houdt u meer tijd over om te doen waar u goed in bent.
 

Voordelen van payroll als zzp’er

Met payroll heeft u meer financiële zekerheid en houdt u tijd over die u in uw onderneming kunt stoppen. Geen gedoe meer met het versturen van facturen en hopen dat er op tijd betaald wordt. Dat scheelt tijd én geld. Werken met payroll heeft nog veel meer pluspunten:

  • Ontvang op een vast moment in de maand uw betalingen. U hoeft zelf niet achter de betalingen van klanten aan. De payrollinstantie biedt u de zekerheid dat u snel uw geld krijgt;
  • Payroll is een sociaal vangnet. Zaken als WW, ZW en WIA zijn volledig geregeld door het payrollbedrijf;
  • U hoeft zich niet bezig te houden met administratie en u kunt direct starten;
  • De administratie wordt overgenomen door het payrollbedrijf. Daarvoor hoeft u niet ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en u hoeft ook geen btw-nummer te hebben. Zo kunt u direct aan de slag.
     

Slim omgaan met tijd

Iedere ondernemer is uniek. Daarom moet u steeds opnieuw berekeningen maken. Zo kunt u ervoor kiezen om extra uren te spenderen in het doen van uw administratie. Of wilt u liever die tijd stoppen in het vergroten van uw netwerk. Het is mogelijk. Met meer werkuren profiteert u overigens op het gebied van belastingvoordeel door het behalen van het urencriterium.
 

Payroll voor 65-plussers

Wilt u via een payrollconstructie freelancen? 65plus Payroll Professionals – een label van Uitzendbureau 65plus – biedt ervaren werknemers de mogelijkheid om na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd door te werken bij hun werkgever. Wij nemen de personeels- en salarisadministratie voor onze rekening en zorgen voor een correcte administratie en uitbetaling van uw salaris. Neem contact op met een van onze regiokantoren en laat u overtuigen door de vele voordelen.

Bron: ZZP Centrum