Taxidienst Uber wil betere voorwaarden voor chauffeurs

Taxidienst Uber wil in Nederland enkele veranderingen doorvoeren, zodat het voor chauffeurs aantrekkelijker wordt om zich aan te sluiten. Lees hier welke wijzigingen het bedrijf voor ogen heeft. 
 

Taxidienst Uber bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer. Heeft u de Uber-app op uw mobiele telefoon, dan kunt u eenvoudig een taxi zoeken. Geef uw huidige locatie en uw bestemming aan, en u ontvangt een prijsindicatie. Gaat u hiermee akkoord, dan ziet u alle beschikbare Uber-auto’s op een kaart rijden. Roep vervolgens de taxi van uw keuze op. Uber hanteert relatief lage prijzen, want er komt geen taxicentrale aan te pas en de fooi is verwerkt in de prijs. 
 

Professionele chauffeurs in Nederland

Uber is zeer populair in de Verenigde Staten waar zowel professionals als particulieren zich kunnen aanmelden als chauffeur. In Nederland werken enkel professionele chauffeurs met de taxi-app. Tot nu toe telt Nederland zo’n 2.000 tot 3.000 professionele chauffeurs, voornamelijk in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Uber heeft moeite om in Nederland voet aan de grond te krijgen. Om Uber aantrekkelijker te maken voor potentiële chauffeurs, wil de taxidienst enkele veranderingen doorvoeren. 
 

Veranderingen in Uber

De veranderingen moeten gunstig uitpakken voor de chauffeurs van Uber. Zo gaan passagiers een vergoeding betalen als zij de chauffeur langer dan twee minuten laten wachten. En wilt u een rit kosteloos annuleren, dan moet u dat voortaan binnen twee minuten doen (voorheen binnen vijf minuten). Na twee minuten worden er kosten in rekening gebracht. Daarnaast wil Uber haar chauffeurs beter informeren over de duur van een bestelde rit. Duurt de rit langer dan 45 minuten, dan krijgt de chauffeur dit te zien en kan hij of zij ervoor kiezen de rit te weigeren. 
 

Werken als chauffeur via 65plus

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Of heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u doorwerken als chauffeur? Neem contact op met 65plus Op de Weg. Wij zijn doorlopend op zoek naar uiteenlopende chauffeurs, zoals koeriers, chauffeurs B/BE, chauffeurs personenvervoer, chauffeurs leerlingenvervoer, bijrijders, privéchauffeurs, directiechauffeurs, valet parkers, hikers en heftruckchauffeurs. Neem contact op met onze HR-specialisten: zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Bron: Volkskrant