Werknemer die AOW nadert heeft recht op transitievergoeding

Afgelopen juli heeft het gerechtshof uitspraak gedaan in een opvallende zaak rondom de transitievergoeding. Een werknemer krijgt van zijn ex-werkgever geen transitievergoeding omdat hij enkele maanden van de AOW-gerechtigde leeftijd verwijderd is. 

In juli heeft het gerechtshof in Den Bosch een zaak over transitievergoedingen behandeld. In de betreffende zaak wilde een werkgever een ontslagen medewerker geen transitievergoeding meegeven. Na twee jaar ziekte eindigde de werkgever het dienstverband met de werknemer. Volgens de werkgever is de transitievergoeding niet van toepassing omdat de werknemer slechts enkele maanden van de AOW-gerechtigde leeftijd verwijderd is. De werkgever oordeelde dat de werknemer geen compensatie hoeft te hebben voor een opleiding, werk-naar werk-traject of als aanvulling op een lager inkomen of WW-uitkering. 
 

Recht op volledige transitievergoeding

De kantonrechter oordeelde eerder dat de transitievergoeding wel uitgekeerd moest worden, maar dan wel een minder hoog bedrag. Het gerechtshof in Den Bosch bekeek de zaak opnieuw en oordeelde dat de werknemer recht heeft op de volledige transitievergoeding. Er zou alleen geen sprake zijn van een transitievergoeding wanneer het dienstverband eindige op óf na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.
 

Advies van 65plus

Uitzendbureau 65plus is, samen met de labels 65plus In het Onderwijs, 65plus Op de Weg, 65plus In Goede Handen en 65plus Payroll Professionals, gespecialiseerd in het uitzenden van medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Deze medewerkers kunnen na de AOW-leeftijd aan de slag bij de meest uiteenlopende bedrijven in heel Nederland. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met onze HR-specialisten: ze vertellen u graag de mogelijkheden voor werkgevers én werkzoekenden.

Bron: HR Praktijk en Uitspraken Rechtspraak