Zo krijgen ondernemers meer vrijheid en zekerheid met payroll

Kiest u ervoor om te werken als zzp’er, dan kiest u voor vrijheid, flexibiliteit, het volgen van uw passie en werken aan een toekomst voor uw bedrijf. Het ondernemerschap is spannend en stimuleert persoonlijke ontwikkeling. Toch zijn er als zzp’er een aantal onzeker factoren, ondernemersrisico’s en administratieve knelpunten. Dan kan een payroll systeem de juiste oplossing zijn. U zorgt voor meer vrijheid en zekerheid met payroll.

Via payroll zorgt u dat de focus meer op de opdracht van de opdrachtgevers komt te liggen. Maar wat zijn nu de belangrijkste redenen om te beginnen met payroll? In de praktijk verandert er als zzp’er niet zoveel. De keuze voor opdrachtgevers en uw uurtarief blijven door jou als zelfstandige onderhandelbaar. Kiest u voor payroll dan kunt u het zelfstandig ondernemen combineren met de zekerheden van een dienstverband, zonder verplichtingen rondom financiën en administratie. Zo blijft er meer tijd over om te werken aan zaken die er écht toe doen.
 

Wat is payroll?

Wilt u als zzp’er via een payroll bedrijf werken, dan betekent het dat dit bedrijf u in dienst neemt. De administratieve en financiële zaken worden voor u verzorgd. Naast het regelen van uitbetalingen en het afdragen van belasting aan de Belastingdienst, bent u tevens verzekerd tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Een payroll bedrijf is dus eigenlijk een soort tussenpersoon. 

Om u op weg te helpen met een payroll bedrijf, hebben wij de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet.
 

Redenen om als zzp’er te beginnen met payroll

  1. U loopt minder ondernemersrisico’s
  2. Het uurtarief is onderhandelbaar
  3. U werft uw eigen opdrachten en behoudt keuzevrijheid
  4. Debiteuren beheer zonder kopzorgen
  5. De administratie wordt uit handen genomen, dus geen gedoe met facturen
  6. Niet meer omkijken naar de boekhouding
  7. Snelle uitbetaling van gewerkte uren, soms al binnen enkele dagen
  8. U verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en ziekte
  9. Geen zorgen maken om sociale premies of loonbelasting
  10. U bouwt automatisch pensioen op

Met een payroll bedrijf houdt u dus meer tijd over voor werving en ligt jouw focus als zzp’er op het binnenhalen van leuke, interessante opdrachten. U krijgt dus de zekerheid van werken in loondienst en de vrijheid van zelfstandig ondernemen. 

Bron: ZZP Barometer