ZZP’ers overwegen payrolling vanwege sociale zekerheid

Voor ZZP’ers is sociale zekerheid de voornaamste reden om gebruik te maken van payrolling. Dit blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer. Lees er hier meer informatie over.

Momenteel maakt 13,9 procent van de ZZP’ers gebruik van een payrollconstructie. ZZP Barometer heeft onderzoek uitgevoerd onder 483 zelfstandigen: hoe waarderen zijn payroll? Een groot deel van hen geeft aan dat sociale zekerheid de voornaamste reden is om gebruik te maken van payrolling. 64 Procent van de ZZP’ers wil bijvoorbeeld pensioen opbouwen en 58 procent wil verzekerd zijn bij langdurige ziekte. 
 

Uitbesteden administratie

Een andere motivatie om voor payroll te kiezen, is het kunnen uitbesteden van de administratie. Daarnaast blijkt dat ZZP’ers gebruikmaken van payroll om financiële redenen, zoals liquiditeit en debiteurenbeheer, óf omdat opdrachtgevers dit graag willen. Verder blijkt uit het onderzoek dat 55 procent van ZZP’ers veelal drie jaar om langer met een payrollbedrijf werken. 
 

Payroll via 65plus Payroll Professionals

Wilt u meer informatie over het onderzoek? De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. Bent u ZZP’er en wilt u gebruikmaken van een payrollconstructie? Maak uw keuze voor 65plus Payroll Professionals. Wij zijn gespecialiseerd in het payrollen van medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, maar zijn ook zeer bekwaam in het payrollen van freelancers. 
 

Neem contact met ons op

Wij zetten u op onze loonlijst en nemen uw administratieve en financiële verplichtingen over. Hiermee bent u automatisch verzekerd tegen werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid. Interesse in payrolling via 65plus Payroll Professionals? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder en vertellen u meer over de mogelijkheden én voordelen.
 
Bron: ZZP Barometer