De eerste week van oktober: vier de kracht en pracht van het onderwijs

Ieder jaar wordt de kracht en pracht van het onderwijs gevierd in de eerste week van oktober. In die week valt tenslotte 5 oktober, de Internationale Dag van de Leraar. Een dag gemaakt voor het onderwijs. Ieder jaar wordt deze dag uitgebreid tot een week: de Nationale Onderwijsweek.

De eerste week van oktober: vier de kracht en pracht van het onderwijs

Dag van de Leraar

Ieder jaar op 5 oktober is het de Dag van de Leraar, de Nederlandse variant van World Teachers’ Day. Op deze dag wordt het belang van goede leerkrachten en docenten benadrukt. Leerkrachten in het hele land worden daarbij in het zonnetje gezet en er wordt waardering voor de leerkrachten uitgesproken.

De Nationale Onderwijsweek

Maar al een hele tijd houden we het in Nederland niet bij deze dag. Tijdens de eerste week van oktober is het de Nationale Onderwijsweek en krijgt het onderwijs een podium om al het moois dat er in de sector gebeurt te delen. Tijdens deze week kunnen medewerkers uit het onderwijs webinars en workshops volgen én vindt de uitreiking van de titel van talentvolle leraren-in-de-dop in primair en voortgezet onderwijs plaats. De twee winnaars zijn een jaar lang de Nationale Onderwijstalenten. 

Meer lezen? Lees het op de website van de Nationale Onderwijsweek.

65plus Onderwijs

Wist je dat 65plus Onderwijs al sinds 1975 nauw is verbonden aan de onderwijssector: sinds die tijd zenden wij AOW-gerechtigde medewerkers uit. Deze uitzendkrachten worden bij onderwijsinstellingen in heel Nederland geplaatst. Deze medewerkers gaan niet alleen aan de slag als docent of leerkracht, maar ze werken ook in onderwijsondersteunende functies als toezichthouder, surveillant, leswaarnemer, examinator, beoordelaar, huiswerkbegeleider, receptioniste, conciërge of klusjesman. Meer weten of werken in het onderwijs of het inhuren van personeel? Aarzel niet en neem contact met ons op voor meer informatie.

65plus Manager Onderwijs Tamara Meij: “Klanten staan iedere keer weer versteld van het verantwoordelijkheidsgevoel dat onze 65-plussers hebben. Dat is namelijk een welkome eigenschap in het onderwijs. Net als het natuurlijk overwicht en het enorme arbeidsethos van onze senioren.”