Bij payroll neemt de payrollorganisatie de medewerker in dienst en neemt hierbij het administratief en juridisch werkgeverschap op zich. De werkgever werft en selecteert de medewerker wel, maar deze wordt bij indiensttreding op de loonlijst van het payrollbedrijf gezet. Op papier is de medewerker in dienst bij het payrollbedrijf, maar de werkgever behoudt de dagelijkse begeleiding en aansturing van de medewerker.


Voordelen voor werkgevers

Werken via een payrollconstructie biedt voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Zo geven werkgevers het administratief en juridisch werkgeverschap uit handen, waardoor ze tijd besparen, minder rompslomp hebben en minder werkgeverrisico’s lopen. Hierdoor kunnen werkgevers zich richten op hun kerntaken en de dagelijkse aansturing op de werkvloer.
 

Voordelen voor werknemers

Werknemers zijn met payroll verzekerd van een correcte administratie en een tijdige uitbetaling van het salaris. Zij krijgen een goed payrollcontract met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, maar het grootste voordeel is dat AOW-gerechtigde medewerkers langer kunnen doorwerken. Het payrollbedrijf kan de medewerker nog minimaal 5,5 jaar door laten werken. Werkgevers daarentegen mogen seniore werknemers maximaal 4 jaar door laten werken.
 

Wat doet een payrollorganisatie precies?

  • Opstellen en beheren van arbeidsovereenkomsten
  • Aanmelden medewerkers bij de Belastingdienst
  • Verzorgen salarisadministratie
  • Inhouden en afdragen van werkgeverslasten
  • Wekelijks of vierwekelijks uitbetalen van de salarissen
  • Uitkeren van vrije dagen en vakantiegeld
  • Verstrekken van loonspecificaties en jaaropgaven
  • Verzorgen van ziek- en betermeldingen
  • Begeleiden van zieke medewerkers volgens de Wet Verbetering Poortwachter
  • Indien noodzakelijk inschakelen van een Arbodienst

Bekijk hoe payrolling werkt

Alle personeelszaken voor u én uw AOW-gerechtigde medewerkers goed geregeld

65plus Payroll Professionals biedt ervaren werknemers de mogelijkheid om na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd door te werken bij hun werkgever. Wij payrollen uw medewerker en nemen hierbij het administratief en juridisch werkgeverschap van u over. Zo hoeft u geen personeels- en salarisadministratie te voeren, wat u tijd én werkgeversrisico’s scheelt. Klik op de video en kijk hoe het werkt.

Bruno Korngold startte in 1987 zijn carrière bij Fujifilm in Breda. Tegenwoordig werkt hij er via de payrollconstructie van 65plus Payroll Professionals. Bruno Korngold (66 jaar) Research Engineer bij Fujifilm

Deze klanten gingen u voor

Bereken uw voordelige payrolltarief