Weblog archief 65plus

Bekijk onderstaand eerder gepubliceerde artikelen en nieuwsberichten over de arbeidsmarkt en werken met AOW-gerechtigden en bekijk voor actueel nieuws onze 65plus weblog.

 • 10 juni gesloten i.v.m. Pinksteren

  10 juni gesloten i.v.m. Pinksteren

  Op maandag 10 juni zijn wij in verband met Pinksteren de hele dag gesloten. Op dinsdag 11 juni zijn wij vanaf 8:45 uur weer bereikbaar om uw vragen en/of verzoeken in behandeling te nemen.

 • Invallers mogen vanaf volgend schooljaar vaker invallen

  Invallers mogen vanaf volgend schooljaar vaker invallen

  Scholengemeenschappen en onderwijsinstellingen zijn aan strenge regels gebonden wanneer het aankomt op invalkrachten. Vanaf schooljaar 2018-2019 zijn de regels soepeler, zodat invalkrachten vaker mogen bijspringen. Lees er hier meer informatie over.

 • Wet doorwerken na AOW definitief goedgekeurd

  Wet doorwerken na AOW definitief goedgekeurd

  De Eerste Kamer heeft de Wet Doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd goedgekeurd. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor werkgevers om gepensioneerden in dienst te houden.

 • Nederland scoort gemiddeld op inzet ouderen

  Nederland scoort gemiddeld op inzet ouderen

  De overheid zet steeds meer in op de inzet van oudere werknemers. Toch is Nederland op dit moment een middenmoter als het gaat om het benutten van de kennis en ervaring van oudere medewerkers.

 • Valkuilen bij strategische personeelsplanning

  Valkuilen bij strategische personeelsplanning

  Strategische personeelsplanning (SPP) helpt u om in te schatten hoeveel en welke medewerkers u in de toekomst nodig heeft. Een complexe uitdaging, waarbij u deze vijf valkuilen kunt missen als kiespijn.

 • Soldaat van Oranje neemt afscheid van een trouwe portier

  Soldaat van Oranje neemt afscheid van een trouwe portier

  Op 24 februari 2010 schreef Teun de Reede zich in bij Uitzendbureau 65plus in Den Haag als werkzoekende. Teun vond zichzelf namelijk nog veel te fit en vitaal om thuis op de bank te gaan zitten en vroeg of wij een uitdagende job voor hem hadden.

 • Interview Uitzendbureau 65plus over preventiebeleid

  Interview Uitzendbureau 65plus over preventiebeleid

  Een goed preventiebeleid is belangrijk voor zowel de werknemers als de organisatie. STAF ging in gesprek met Uitzendbureau 65plus HR Officer Annemarie over de visie van Uitzendbureau 65plus op gezonde werknemers en preventiebeleid.

 • Interview met 65plus oproepkracht Peter Werner

  Interview met 65plus oproepkracht Peter Werner

  Sommige mensen zijn gewoon niet gemaakt voor pensioen en willen blijven werken. Onze oproepkracht Peter Werner is hier een mooi voorbeeld van en werkt via Uitzendbureau 65plus als pendelchauffeur voor Strukton. Campustalk 8 ging het gesprek aan tijdens een interview met Peter.

 • Uitzendbureau 65plus tweede bij verkiezing Flexspecialist van het Jaar

  Op 24 juni was het zover: de verkiezing voor de Flexspecialist van het Jaar 2015. Een nek-aan-nekrace waarin Uitzendbureau 65plus als tweede is geëindigd in de categorie Flexspecialist van het Jaar. Dit betekent dat wij opnieuw tot Beste Uitzendbureau voor Senioren zijn uitgeroepen!

 • Oudere werknemers bereiden zich voor op langer werken

  Oudere werknemers bereiden zich voor op langer werken

  Medewerkers boven de vijftig jaar zijn zich ervan bewust dat zij langer moeten doorwerken. De laatste jaren is dan ook een trend zichtbaar waarbij steeds meer oudere werknemers zich willen blijven ontwikkelen in plaats van af te bouwen.

 • Vijf vooroordelen over oudere werknemers die niet kloppen

  Vijf vooroordelen over oudere werknemers die niet kloppen

  Bij Uitzendbureau 65plus kennen we de voordelen en waarde van onze ervaren AOW-gerechtigde flexkrachten als geen ander. We weten echter ook dat er onder bedrijven veel vooroordelen leven over oudere werknemers. Tijd dus om deze vooroordelen onder de loep te nemen.

 • Waarom veel bedrijven de verkeerde kandidaat aannemen

  Waarom veel bedrijven de verkeerde kandidaat aannemen

  Als bedrijf bent u altijd op zoek naar die ene kandidaat die perfect binnen uw organisatie past. Toch neemt 9 op de 10 HR-professionals wel eens een 'verkeerde kandidaat' aan. Maar waar ligt dit aan? En hoe kunt u dit voorkomen?

 • Specialist in tijdelijk personeel voor het onderwijs

  Specialist in tijdelijk personeel voor het onderwijs

  De aankomende examenperiode betekent dat de jaarlijkse piek in drukte binnen het onderwijs weer voor de deur staat. Kunt u wel een paar extra handen gebruiken in de vorm van ervaren personeel voor het onderwijs? Maak dan kennis met onze dienst 65plus Onderwijs.

 • Drie foute aannames bij talent management

  Drie foute aannames bij talent management

  Talent management is ook in 2015 een belangrijk onderwerp. Toch leeft er onder werkgevers nog veel onduidelijkheid over het hoe en wat. Onderstaand drie foute aannames over talent management.

 • Ervaren personeel in de techniek voor uw technische vacatures

  Ervaren personeel in de techniek voor uw technische vacatures

  Werkgevers hebben al een aantal jaren moeite om hun vacatures in de techniek te vervullen. Ook voor 2015 is de vraag naar technici groter dan het aanbod. Uitzendbureau 65plus biedt bedrijven hiervoor een oplossing op maat in de zoektocht naar technisch personeel.

 • Flexibele schil van 30% ideaal volgens HR

  Flexibele schil van 30% ideaal volgens HR

  Het inrichten van de ideale flexibele schil is per organisatie verschillend. Het gaat tenslotte om maatwerk. Toch blijkt dat volgens HR-afdelingen een ideaal personeelsbestand een flexibele schil van 30% heeft.

 • Talentmanagement: loont scholing oudere werknemer?

  Talentmanagement: loont scholing oudere werknemer?

  Talentmanagement dat goed wordt ingezet geldt voor alle leeftijden binnen de organisatie. Dus ook voor de oudere werknemers. Toch blijken veel werkgevers liever niet te investeren in de scholing van ouder personeel. Zonde, want zo blijft een kans liggen op gemotiveerd personeel dat zich optimaal wil inzetten voor uw organisatie.

 • In 5 stappen naar bevlogen personeel

  In 5 stappen naar bevlogen personeel

  Personeel enthousiast maken en houden. Het is voor veel bedrijven een hele uitdaging. Toch is het belangrijk dat u hierop blijft inzetten, want een bevlogen medewerker kan veel voor uw organisatie betekenen. Daarom 5 tips van onze HR specialisten op weg naar bevlogen personeel.

 • NBBU documentaire over rol flexibele arbeid

  NBBU documentaire over rol flexibele arbeid

  NBBU, de brancheorganisatie voor de professionele intermediair op de arbeidsmarkt bestaat 20 jaar. Ter ere van deze gebeurtenis hebben ze een korte documentaire gemaakt over de rol van flexibele arbeid in de economie.

 • De gezichten van Uitzendbureau 65plus: Diny Schotel

  De gezichten van Uitzendbureau 65plus: Diny Schotel

  We beginnen 2015 met twee bijzondere jubileums. Uitzendbureau 65plus bestaat dit jaar 40 jaar én collega Diny Schotel (Medewerker Financiële Administratie) was 1 januari jl. 15 jaar in dienst van het bedrijf.

 • De waarde van een medewerker met langdurig dienstverband

  De waarde van een medewerker met langdurig dienstverband

  Ervaren medewerkers met een langdurig dienstverband zijn vaak echte alleskunners. Deze werknemers maken bedrijven efficiënter, innovatiever en succesvoller. Wel zo handig dus als u deze duizendpoten herkent en hier als bedrijf optimaal van profiteert.

 • Sterft de baan voor het leven uit?

  Sterft de baan voor het leven uit?

  De baan voor het leven lijkt steeds verder te verdwijnen. In plaats daarvan verwacht de moderne werknemer tijdens zijn of haar loopbaan voor vijf verschillende bazen te werken. Dit blijkt uit een peiling van de ING onder 50.800 respondenten. 

 • Zijn er algemene regels voor flexwerk?

  Zijn er algemene regels voor flexwerk?

  In een recent onderzoek is onderzocht of er algemene regels zijn voor de flexibele schil binnen de organisatie. Het antwoord is nee. Lees onderstaand waarom en hoe de flexibele schil wel ingericht kan worden.

 • 5 tips voor de invoering van duurzame inzetbaarheid

  5 tips voor de invoering van duurzame inzetbaarheid

  Duurzame inzetbaarheid wordt komende jaren steeds belangrijker. Toch zijn veel werkgevers nog te weinig bezig met de integratie hiervan binnen de onderneming. Wilt u hier wel mee aan de slag? Bekijk dan onderstaande tips voor de invoering van duurzame inzetbaarheid.

 • Kan ik doorwerken na mijn 65ste?

  Kan ik doorwerken na mijn 65ste?

  Het is een vraag die we vaak krijgen en die volop in de actualiteit is. Niet alleen voor AOW-gerechtigde werknemers, maar ook voor werkgevers. Daarom hebben we een aantal zaken voor u op een rij gezet.

 • Weet u uw AOW leeftijd?

  Weet u uw AOW leeftijd?

  Uit de Wijzer in geldzaken pensioenmonitor 2014 blijkt dat maar liefst 57% van de beroepsbevolking de AOW leeftijd te laag inschat.

 • Wordt doorwerken na 65 gemakkelijker?

  Wordt doorwerken na 65 gemakkelijker?

  Het kabinet wil doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd gemakkelijker maken en debatteert vandaag over de invoering van de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Deze wet zou per 1 januari 2016 van kracht moeten worden.

 • Do’s en don’ts van duurzame inzetbaarheid

  Do’s en don’ts van duurzame inzetbaarheid

  Wilt u duurzame inzetbaarheid integreren binnen uw organisatie? Dan is het wel zo handig om goed voorbereid aan de slag te gaan. Onze HR specialisten hebben daarom een aantal do's en don'ts op een rij gezet.

 • Wat is duurzame inzetbaarheid?

  Wat is duurzame inzetbaarheid?

  Duurzame inzetbaarheid is een begrip dat steeds vaker genoemd wordt. Maar wat is het eigenlijk en waarom is het ook voor uw bedrijf van belang? De HR specialisten van Uitzendbureau 65plus vertellen er meer over.

 • Leraren in het zonnetje tijdens Dag van de leraar

  Leraren in het zonnetje tijdens Dag van de leraar

  In Nederland doen we vaak graag ons eigen ding. Zou het daarom zijn dat we op 6 oktober de Dag van de Leraar organiseren in plaats van de World Teachers´ Day van 5 oktober? We weten het niet. Maar we staan op deze dag graag stil op bij de mensen die zich (dagelijks) inzetten voor de generatie van de toekomst.

 • Klanttevredenheidsonderzoek 2014

  Klanttevredenheidsonderzoek 2014

  In juni 2014 heeft Uitzendbureau 65plus een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder haar bestaande klanten. Het doel van het onderzoek was om in kaart te brengen hoe onze klanten de dienstverlening in het afgelopen jaar ervaren hebben.

 • Professionals met ervaring

  Professionals met ervaring

  Het aloude spreekwoord 'kennis is macht' is u ongetwijfeld bekend. Maar wist u dat Uitzendbureau 65plus u kan ondersteunen bij het verkrijgen van deze waardevolle kennis? En dan ook nog eens tegen scherpe tarieven? Maak kennis met 65plus Professional!

 • De flexibele schil. Wat is het?

  De flexibele schil. Wat is het?

  De flexibele schil. Het is een actueel onderwerp dat regelmatig voorbij komt. Maar wat is het eigenlijk? De specialisten van Uitzendbureau 65plus lichten toe.

 • Internationale dag van de jeugd

  Internationale dag van de jeugd

  Het is vandaag de Internationale Dag van de Jeugd. Ook voor ons een dag om even bij stil te staan. Lees onderstaand waarom!

 • Moet de flexibele schil van bedrijven groter?

  Moet de flexibele schil van bedrijven groter?

  Bedrijven moeten hun flexibele schil sterk uitbreiden vindt Ricardo Semler, ceo van de Braziliaanse onderneming Semco. Hij vindt dat 70 tot 80% van de werknemers in een organisatie een flexibel contract moet hebben.