4 tips om uw cv persoonlijk(er) te maken

Uw cv is de eerste indruk van u voor uw toekomstige werkgever. Het is echt een visitekaartje van wie u bent. Hoe belangrijk het ook is om een professionele uitstraling op uw cv te hebben, een persoonlijk tintje kan nèt de doorslaggevende factor zijn om gekozen te worden. Daarom hebben we in dit artikel samen met CVster 4 tips om een persoonlijk cv op te stellen, op een rijtje gezet.

Het kopje “overig”

Na de opsomming van uw opleidingen, certificaten en vorige werkgevers, is het belangrijk om een kopje met “overig” te maken. Hier kunt u een korte opsomming geven van belangrijke aspecten van u en uw vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die niet naar voren komen in de andere categorieën. Noem bijvoorbeeld het vrijwilligerswerk dat u heeft gedaan, de reizen die u hebt gemaakt of de verenigingen waar u een functie hebt gehad. Dit geeft direct een veel persoonlijker beeld van u. Uiteraard kunt u ook ‘overig’ aanpassen naar iets wat persoonlijker is. Maak er bijvoorbeeld ‘Wie ik verder ben…?’ van of ‘Meer over mij’.

Introductie alinea

U begint uw curriculum vitae het best met een introductie-alinea van drie tot vijf regels. Hier beschrijft u uzelf kort, maar op een leuke manier. Zorg voor een professionele schrijfstijl, maar vergeet niet een humoristische insteek. Deze regels zijn perfect om uw persoonlijkheid goed naar voren te laten komen. Zo maakt u het direct een stuk persoonlijker en kunt u de recruiter benieuwd maken naar meer.

De juiste formulering

Een goede manier om een persoonlijk cv op te stellen, is door de juiste woorden te gebruiken. U maakt het een stuk persoonlijker wanneer u uzelf duidelijk omschrijft. Pikt u dingen snel op? Beschrijf uzelf dan niet alleen als een teamplayer, maar als een autodidactische teamplayer met hart voor de zaak. Zo profileert u uzelf direct op meederde competenties.  

Een grappig feitje over uzelf

Sluit de curriculum vitae af met een grappig feitje over uzelf. Dit mag natuurlijk over werkgerelateerde zaken gaan, maar het hoeft niet. Door een persoonlijk feitje op te schrijven, hebben de lezers direct een beter beeld van u (en een goed onderwerp om het sollicitatiegesprek te openen). 

Schrijf bijvoorbeeld een grappig feitje als: of “Ik ben nog nooit te laat gekomen” of “Ik ben een kattenmens, maar allergisch voor katten.” Het is een perfecte afsluiter en het geeft een beter beeld van wie u bent als persoon.

Klaar om aan de slag te gaan?

Een persoonlijk cv is wel degelijk belangrijk voor het sollicitatieproces. Het is de eerste indruk die u maakt en een persoonlijk visitekaartje! Wilt u als AOW-gerechtigde graag aan de slag? Schrijf u dan in of bekijk alle vacatures en solliciteer! Vergeet onze cv-tips niet in de praktijk te brengen, zodat we direct een goed beeld van u hebben! 

Bron: CVster.nl