5 Factoren voor een slechte werkplek

Wat voor een werkplek hebben uw medewerkers? Zitten de medewerkers in één rumoerige ruimte of heeft iedere werknemer een eigen kantoor met veel daglicht? Manutan, leverancier van kantoorbenodigdheden, heeft onderzocht wat slechte werkplekken zijn.

Slechte werkomstandigheden hebben een negatieve invloed op werknemers. Dit leidt tot ziekte, demotivatie, of zelfs het vertrek van werknemers. Oorzaken zijn bijvoorbeeld warmte, te weinig ruimte of zelf gevaarlijke omstandigheden. Maar wat is een slechte werkplek? 

Manutan is een van de grootste Nederlandse leveranciers van kantoorbenodigdheden. Het bedrijf deed onlangs onderzoek onder zo’n 900 Nederlandse werknemers naar slechte werkplekken. Volgens de helft van de ondervraagden is een onprettige werkplek direct van invloed op de motivatie. Eén op de vijf geeft aan hierdoor vaker ziek te zijn, 31 procent vindt een onprettige werkplek zelfs een reden om op zoek te gaan naar een andere baan en 45 procent geeft aan minder goed te presteren bij een onprettig werkplek.

 

Slechte werkplek top 5 

Uit het onderzoek van Manutan blijkt dat diverse factoren een rol spelen bij het beoordelen van de werkplek. Wanneer is een werkplek een slechte werkplek? De ondervraagden kwamen met een top 5-lijst:

  1. Te gehorig – vindt 1 op de 3 werknemers (32%)
  2. Te koud – vindt 1 op de 4 werknemers (26%)
  3. Ongezond – vindt 1 op de 7 werknemers (15%)
  4. Te vies – vindt 1 op de 9 werknemers (11%)
  5. Het stinkt – vindt 1 op de 10 werknemers (10%)

 
Onveilige werkplekken

Eén op de twintig werknemers vindt de situatie op de werkplek zelfs onveilig. In werkplaatsen en magazijnen is dat zelfs één op de vijftien. Ook geeft 16% van magazijnmedewerkers en 22% van kantoorpersoneel aan er geen tot weinig invloed op te hebben. 
 

Meer weten

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Of heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en bent u op zoek nar een nieuwe baan – eentje met een goede werkplek en goede werkomstandigheden? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met Uitzendbureau 65plus. Wij zijn al sinds1975 gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling van AOW-gerechtigden. Wij plaatsen hen bij uiteenlopende werkgevers. Dit doen wij vanuit onze labels 65plus In het Onderwijs, 65plus In Goede Handen en 65plus Op de Weg

Bron: HRPraktijk