5 oktober: Dag van de Leraar

Op vrijdag 5 oktober is het Dag van de Leraar, dé dag dat alle docenten in het zonnetje worden gezet. Wordt er op uw onderwijsinstelling aandacht geschonken aan deze bijzondere feestdag? Lees er meer over op de blog van 65plus In het Onderwijs.

Ieder jaar op 5 oktober is het Dag van de Leraar, de Nederlandse variant van World Teachers’ Day. Op deze dag wordt het belang van goede leerkrachten en docenten benadrukt. Leerkrachten in het hele land worden daarbij in het zonnetje gezet en er wordt waardering voor de leerkrachten uitgesproken. Leerkrachten worden bovendien getrakteerd op het Lerarencongres. Tijdens het Lerarencongres wordt bovendien de winnaar van de Leraar van het Jaar-verkiezing bekendgemaakt. 
 

Leraar van het Jaar-verkiezing

Afgelopen voorjaar konden leraren, schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, leerlingen en ouders een leraar aanmelden voor de Leraar van het Jaar-verkiezing. Uit alle aanmeldingen kiest de beroepsjury samen met de vakjury de uiteindelijke winnaars. Er zijn vier winnaars, afkomstig uit de sectoren primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. De vier winnende leraren zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector. 
 

Docenten van 65plus In het Onderwijs

65plus In het Onderwijs, onderdeel van Uitzendbureau 65plus, wenst alle docenten een fijne Dag van de Leraar. Al sinds 1975 zijn wij nauw verbonden aan de onderwijssector: sinds die tijd zenden wij AOW-gerechtigde medewerkers uit. Deze uitzendkrachten worden bij onderwijsinstellingen in heel Nederland geplaatst. Deze medewerkers gaan niet alleen aan de slag als docent of leerkracht, maar ze werken ook in onderwijsondersteunende functies als examinator, surveillant, leswaarnemer, beoordelaar, huiswerkbegeleider, conciërge, receptionist, klusjesman of schoonmaker. Meer weten? Aarzel niet en neem contact met ons op voor meer informatie.

Bron: Leraar van het Jaar