50-plusser niet goed voorbereid op pensioen

50-plusser niet goed voorbereid op pensioen

Veel 50-plussers kijken uit naar het moment dat ze hun AOW-gerechtigde leeftijd bereiken en met pensioen kunnen. Uit onderzoek blijkt echter dat 60 procent van hen niet goed voorbereid is op het pensioen. 

70 Procent van de beroepsbevolking tussen de 50 en 67 jaar krijgt de eerste AOW-uitkering later dan verwacht. Door de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd werken mensen langer door omdat ze financieel afhankelijk zijn van hun inkomen. Enkelen willen doorwerken omdat ze plezier beleven aan hun werk. 
 

Onvoldoende voorbereid

Het online platform Wijzer in Geldzaken presenteerde op de beurs Pensioen3daagse een onderzoek over pensioenen. In het onderzoek zijn 50-plussers ondervraagd over het bereiken van hun pensioengerechtigde leeftijd. 94 Procent van de ondervraagden geeft aan zich geen zorgen te maken over verveling wanneer ze met pensioen gaan. Zij zullen zich gaan richten op hobby’s, reizen, vrijwilligerswerk en de (klein)kinderen. Uit het onderzoek blijkt echter ook dat een derde van de respondenten niet goed voorbereid is op hun pensioen: zij weten onvoldoende over de pensioengerechtigde leeftijd, de hoogte van het pensioen en de financiële consequenties bij het eerder stoppen met werken. Hier zouden ze meer informatie over willen ontvangen.
 

Doorwerken na pensioen

15 procent van de ondervraagden geeft aan na de pensioengerechte leeftijd betaald door te willen werken, 5 procent wil een opleiding volgen en 2 procent start een eigen onderneming. Uitzendbureau 65plus biedt oudere werknemers de mogelijkheid om door te werken na het bereiken van hun pensioengerechtigde leeftijd. Al veertig jaar bemiddelen we oudere en gemotiveerde werknemers met werkgevers. Heeft u uw AOW-leeftijd bereikt en wilt u nog graag aan de slag? Of bent u een werkgever en zoekt u oudere werknemers? Neem contact op met onze HR specialisten: zij lichten de mogelijkheden graag aan u toe!

Bron: Nu.nl 
 

  • Ik was goed voorbereid op mijn pensioen en stopte op 62-jarigte leeftijd. Echter de overheid veranderde na mijn besluit om te stoppen met werken de regels. Met als consequentie twee gaten in de begroting. 1 maal 6 maanden AOW en 1 maal een jaar AOW. En geen enkel recht op een overbrugging.

  • Was het alleen maar pensioen. Voor vervroegd gepensioneerde, in mijn geval de fws regeling van de Gemeente Amsterdam, is de klap nog veel groter. Door het Aowgat dalen de inkomsten dramatisch. Tel daar ook nog eens de zorgkosten en de veranderde hypotheekvoorwaarde bij op en het plaatje is compleet. 47 pensioenjaren bij het abp is onvoldoende om een leuke oude dag te hebben. Vakantie, leuke dingen doen,een ander tweedehands autotjes zijn de dingen die tot het verleden behoren. Nooit gebruik kunnen maken van huursubidie, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag etc.etc. Nu is het moment om gebruikt te maken van het opgebouwde "kapitaal"en helaas opperdepop en verkwanselt door onze fijne bestuurders.

Reageren