6 redenen om AOW-gerechtigde werknemers in te huren

Heeft u al eens overwogen om een ervaren AOW-gerechtigde flexwerker in dienst te nemen? Wij hebben zes redenen waarom het aantrekkelijk is om een oudere werknemer in te huren.

Als uitzendspecialist voor AOW-gerechtigde werknemers hebben we dagelijks te maken met ervaren kandidaten die niet achter de geraniums willen zitten, maar juist aan de slag willen. Wij kennen de voordelen van onze ervaren flexkrachten dus als geen ander, maar kent u ze ook? Onderstaand zes redenen om een AOW-gerechtigde werknemer in te huren.

Laag verzuim

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het ziekteverzuim onder oudere werknemers vaak juist lager dan bij jonge werknemers. Ze melden zich minder vaak ziek en doen ook niet aan baaldagen.

Bron van kennis en ervaring

Oudere werknemers hebben al een complete loopbaan achter de rug. Hierdoor beschikken ze over een zeer ruime kennis en ervaring. En ook al sluit de ervaring natuurlijk niet altijd aan bij de snel ontwikkelende innovatieve branches, toch zult u versteld staan hoeveel u(w medewerkers) van een AOW-gerechtigde leeftijd kunnen leren.

Sociaal vaardiger

Oudere werknemers zijn vaak socialer en weten situaties beter in te schatten. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het 'leren door schade en schande'. Hierdoor schakelen ze beter met collega's, managers en klanten en weten ze vaak snel welke aanpak wel en niet werkt.

Meer inzicht in complexe problemen

Dankzij de opgebouwde ervaring hebben ouderen over het algemeen een beter inzicht in complexe problemen en uitdagingen. Voorwaarde is wel dat deze verband moet hebben met de ervaring.

Grote loyaliteit

Oudere werknemers zijn over het algemeen aanzienlijk loyaler dan jongere medewerkers. Zij hebben vaak niet meer de neiging om nog actief carrière te maken en doen niet meer aan 'jobhoppen'. Het resultaat is een loyalere werknemer.

Financieel aantrekkelijk

De overheid stimuleert het in dienst nemen van oudere werknemers. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw wetsvoorstel in de maak waardoor de meeste werknemersverzekeringen niet gelden en er geen premies afgedragen hoeven te worden. Zo is het in dienst nemen van een AOW-gerechtigde werknemer extra aantrekkelijk.

Benieuwd naar nog meer voordelen van onze AOW-gerechtigde kandidaten? Bekijk dan onze pagina de voordelen van werken met 65-plussers.

Een ervaren flexwerker voor uw organisatie?

Bij Uitzendbureau 65plus weten we alles over het werken met AOW-gerechtigde werknemers. Kennis die we graag met u delen! Lees daarom meer over het werken met 65-plussers, bekijk onze ervaren kandidaten of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie