65plus neemt deel aan masteronderzoek

65plus neemt deel aan masteronderzoek

Onlangs heeft Uitzendbureau 65plus deelgenomen aan een masteronderzoek van Lorraine Branratu, masterstudent Arbeids-, Personeels- en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Branratu onderzocht de duurzame inzetbaarheid én de leeftijdsdiscriminatie van oudere werknemers. Lees hier meer!

Lorraine Branratu, masterstudent Arbeids-, Personeels- en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, wijdde haar masteronderzoek aan de duurzame inzetbaarheid én de discriminatie van oudere werknemers. Zo is er geen wetenschappelijk bewijs dat oudere werknemers slechter presteren dan jongeren; in sommige gevallen blijkt zelfs dat oudere werknemers béter presteren van jonge collega’s. Hoe is het dan mogelijk dat er op de arbeidsmarkt discriminatie van oudere medewerkers plaatsvindt?
 

Interview over leeftijdsdiscriminatie

Is deze leeftijdsdiscriminatie werkelijk aan de hand of is de discriminering slechts een perceptie van de werknemer? Om dit te onderzoeken, nam de studente een interview af met Bart Veltman, Communicatieadviseur bij Uitzendbureau 65plus. Volgens Veltman wordt er steeds minder leeftijdsdiscriminatie waargenomen. Organisaties zien vaak juist de meerwaarde van de kennis en ervaring die oudere werknemers hebben opgedaan in hun jaren op de arbeidsmarkt. Dit is voor start-ups en jonge bedrijven juist een reden om oudere werknemers in dienst te nemen!
 

Creëren leeftijdsdiverse werkomgeving

Om leeftijdsdiscriminatie tegen te gaan, moeten organisaties het belang van Sustainable Employability (duurzame inzetbaarheid) inzien en doorvoeren in hun HR-beleid. Op die manier kan er een leeftijdsdiverse werkomgeving worden gecreëerd. Bovendien moet er meer oog komen voor personal branding en het trainen van job crafting skills blijken nog steeds te helpen. Deze trainingen moeten afgestemd zijn op de oudere werknemer, zodat het studieaanbod nog meer past.
 

Oudere ondernemers

Daarnaast stipt Lorraine Branratu in haar onderzoek het ondernemerschap aan. Steeds vaker hebben ouderen het gevoel bij te willen dragen aan de maatschappij en in ondernemerschap kunnen zij hun ei kwijt. Oudere werknemers blijken door hun opgedane kennis en ervaring en hun rijke sociale én zakelijke netwerken zeer geschikt te zijn voor het ondernemerschap.
 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Schroom niet en neem contact op met de HR specialisten van Uitzendbureau 65plus! Zij lichten een en ander graag toe en kunnen u bemiddelen aan een werkgever of oudere werknemer! Niet voor niets zijn wij al meer dan veertig jaar dé specialist in arbeidsbemiddeling van mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt!

Bron: LinkedIn Lorraine Branratu
 

Reageren