71-Jarige Tom werkt via Uitzendbureau 65plus

Wie zegt dat 65-plussers niet gewoon kunnen blijven werken? De 71-jarige Tom van Daalen is niet uit het veld te slaan en is voorlopig nog niet toe aan pensioen. Net als Tom zijn veel oudere mensen die op zoek naar een nieuwe uitdaging. Uitzendbureau 65plus koppelt gemotiveerde werknemers aan werkgevers in de regio.

“Ik heb een hekel aan thuiszitten,” vertelt Tom van Daalen uit Helmond. De 71-jarige man werkt drie dagen per week bij Medipoint Helmond. Waar zijn leeftijdsgenoten genieten van hun pensioen, is Tom nog volop actief. “Het is ook wel prettig om in deze dure tijden iets voor je kleinkinderen te kunnen betekenen.” Via Uitzendbureau 65plus is Tom terecht gekomen bij Medipoint. Een bedrijf in Helmond dat medische hulpmiddelen levert bij mensen thuis. Heeft u een aangepast of rolstoel nodig, dan is de kans groot dat Tom bij u voor de deur staat. “Als ik bij mensen langskom, krijg ik weleens de opmerking dat ze een jonger iemand hadden verwacht. Maar dat vind ik helemaal niet erg om te horen”, vertelt Tom.
 

Doorwerken na bereiken AOW-gerechtigde leeftijd

Net als Tom werken steeds meer mensen door na hun 65e. Brabant telde in 2017 zo’n 30.000 65-plussers die actief werkt in een bedrijf. Landelijk gezien blijft dit aantal jaarlijks toenemen. De 65-plussers gaan met name werken als surveillant op een school, conciërges, receptionisten, klusjesmannen en koeriers. Naast zijn plezier in het werk, komt het extra geld Tom ook goed van pas. “Ik heb nog wel een paar doelen in het leven en dan kan zo’n extra bedrag wel helpen. Zo kan ik bijvoorbeeld lekker naar Kreta op vakantie.” Tom is van plan om zeker nog twee jaar door te werken.


 

Loyale medewerkers

Volgens Ruud Muffels, hoogleraar aan de Tilburg University, nemen werkgevers vaker ouderen in dienst omdat dat makkelijker én goedkoper is geworden. “Door de nieuwe wet hoeven ze geen premies meer te betalen voor bijvoorbeeld AOW en de loondoorbetaling bij ziekte is beperkt tot slechts 13 weken”, zegt hij. Daarnaast zijn oudere werknemers minder snel geneigd om over te stappen naar een ander bedrijf. Muffels: “Jongeren ‘hoppen’ nogal snel als ze ergens anders een paar centen meer kunnen verdien. Ouderen zijn daarentegen loyaler en zullen minder snel van baan wisselen.”
 

Solliciteer via Uitzendbureau 65plus

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en helpen u indien gewenst met uw sollicitatie. Bekijk onze vacaturepagina voor alle actuele vacatures en solliciteer vandaag nog.

Bron: Omroep Brabant