Aandacht voor flexibele AOW-leeftijd

Aandacht voor flexibele AOW-leeftijd

De AOW-leeftijd moet flexibel worden en minder snel stijgen, dat vindt vakbond FNV. De vakbond wil hiermee tegemoet komen aan oudere werknemers die door lichamelijke klachten niet kunnen doorwerken. Uitzendkracht Ton van Nispen (70 jaar) werkt nog graag door, maar hij pleit ook voor een flexibele AOW-leeftijd.

Vakbond FNV wil dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt en dat deze flexibel wordt. Hiermee wil de vakbond dat mensen met zware beroepen eerder kunnen stoppen met werken. Al in 2011 sloten de sociale partners het pensioenakkoord waarin afgesproken werd dat de AOW-leeftijd omhoog zou gaan, maar met keuzevrijheid. Eerder stoppen tegen een lagere uitkering – of láter tegen een hoger maandbedrag – moest mogelijk zijn. Het kabinet voerde dit echter niet door.
 

Flexibele AOW-leeftijd in verkiezingsprogramma’s

Momenteel stijgt de AOW-leeftijd stapsgewijs en de eerstvolgende verhoging naar 67 jaar en drie maanden zal in 2022 ingaan. Daarna wordt de AOW-gerechtigde leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedde onlangs aandacht aan dit onderwerp – met name nu veel politieke partijen de flexibele AOW-leeftijd in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.
 

70-Jarige uitzendkracht werkt graag door

Ton van Nispen (70) werkte tot zijn 62ste als verkoper, waarna hij gebruikmaakte van het prepensioen. Toen hij echter 65 jaar was, wilde hij toch weer graag aan het werk – het thuiszitten was niets voor hem Nu werkt hij via Uitzendbureau 65plus bij een chemisch bedrijf en een bedrijf dat lasersystemen bouwt. 

 

Flexibel pensioen voor zware beroepen

Aan Nieuwsuur vertelt hij: “Als verkoper had ik een zwaar beroep, vooral door de uren die ik werkte. ’s Ochtends op tijd beginnen en zo lang mogelijk doorgaan. Werken onder tijdsdruk. Het was lichamelijk geen zwaar beroep, maar geestelijk wel.” Ton zou willen pleiten voor een flexibele regeling die het mogelijk maakt om met 65 jaar (of eerder) te stoppen, maar ook voor een regeling die het mogelijk maakt om door te werken tot bijvoorbeeld 70 jaar.
 

Contact met Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over de flexibele AOW-leeftijd en de standpunten van de politieke partijen, kijk dan op de website van Nieuwsuur. Wilt u net als uitzendkracht Ton doorwerken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Wij lichten een en ander graag aan u toe en vertellen u meer over de mogelijkheden van doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. 

Bron: Nieuwsuur

  • Allereerst hartelijk dank voor uw brief en de waardebon. Het was weer een leuke ervaring zoals destijds ook bij Omroep Brabant op Prinsjesdag. Jelger Jansma wilde graag op locatie filmen, maar het Chemisch bedrijf (Caligen Europe) wilde helaas geen filmploeg binnen de poorten, vandaar dat ik het andere bedrijf (Lion Laser Systems) heb gevraagd of het daar kon. Inmiddels heb ik al veel leuke reacties gehad en heb ik het idee, dat er veel meer leeftijdsgenoten ook graag willen doorwerken. M.vr.gr. Ton van Nispen

Reageren