Aantal payrollers in Nederland blijft groeien

Aantal payrollers in Nederland blijft groeien

Het aantal medewerkers dat werkzaam is via een payrollconstructie, neemt toe. Dit komt onder andere door de flexwet van minister Lodewijk Asscher en de recente uitspraak van De Hoge Raad. Lees er hier meer over! 
 

Ongeveer een derde van de 8 miljoen Nederlandse werknemers is flexwerker. De flexwerker wordt hierbij steeds vaker ondergebracht bij een payrollorganisatie. Bij payrollen besteedt de werkgever zijn personeel op papier uit aan een verloningsbedrijf dat juridisch verantwoordelijk wordt voor deze werknemers. Het payrollbedrijf betaalt de salarissen, doet de ziekteadministratie en reïntegratie, maar de dagelijkse leiding over de werknemer blijft in handen van de werkgever. 
 

Payroll in Nederland

Steeds meer bedrijven kiezen voor payrollen, maar het succes van de sector laat zich lastig vertalen in cijfers doordat ook uitzendbureaus aan payrolling doen. Zeker 60 procent van de circa 300.000 werknemers van payrollbedrijven heeft een flexibel dienstverband. Ongeveer 20 procent van de payrollers heeft een jaarcontract. Slechts 20 procent heeft een vaste baan bij het payrollbedrijf.
 

Gunstige wetswijzigingen voor payroll

De payrollsector heeft de wind mee. De onzekerheid rond de nieuwe wetgeving voor ZZP'ers heeft het payrollen de afgelopen maanden een extra duw in de rug gegeven. Bedrijven sturen hun freelancers soms met tientallen tegelijk door naar een payrollbedrijf – hiermee proberen werkgevers te ontsnappen aan de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties. De payrollsector kreeg ook een boost door de Wet werk en zekerheid van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Sinds vorig jaar hebben tijdelijke krachten niet na drie, maar na twee jaar recht op een vaste baan.
 

Uitspraak Hoge Raad

Daarnaast heeft De Hoge Raad in november 2016 geoordeeld dat payrollbedrijven en detacheringsbedrijven gelijk staan aan uitzendbureaus. Door dat arrest valt het papieren werkgeverschap onder dezelfde soepele flexregels als de uitzendbureaus. Payrollbedrijven kunnen nu net als uitzendbureaus hun personeel maximaal vijfenhalf jaar op tijdelijke contracten laten werken. Andere bedrijven moeten een werknemer na maximaal twee jaar flexen een vaste baan geven.

Asscher heeft de Kamer laten weten dat hij de gevolgen van het arrest niet op korte termijn kan repareren. Hij verwacht juist dat hierdoor nog meer bedrijven hun personeel aan payrollbedrijven zullen uitbesteden.
 

Contact met 65plus Payroll Professionals

Wilt u meer informatie over dit artikel, bekijk dan de website van de Volkskrant. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met 65plus Payroll Professionals, onderdeel van Uitzendbureau 65plus. 65plus Payroll Professionals marktleider in het payrollen van AOW-gerechtigden. 65plus Payroll Professionals is NEN- en ISO-gecertificeerd en is gespecialiseerd in de specifieke wetgeving voor werken na de AOW-gerechtigde leeftijd.

Bron: de Volkskrant

Reageren