Alles uit het leven halen? 9 tips om meer te genieten!

Hoe haalt u alles uit het leven? Lees in dit artikel hoe u meer leert te genieten van het leven!

1. Vind een passie

Gepassioneerde mensen zijn bevlogen, zij hebben een doel waarvoor ze gaan. Wat is uw passie? Wat geeft uw leven zin? Graaf in uw geheugen, en vraag het uw omgeving. Een jeugddroom kan bijvoorbeeld een indicatie zijn waar uw onvervulde verlangens, interesses en dergelijke liggen. Het helpt u een antwoord te vinden op: ‘Hoe haal ik alles uit het leven?’.


2. Maak contact

Mensen zijn sociale dieren en daarom voel u zich in gezelschap een stuk gelukkiger. Naasten zijn belangrijk, in goede, maar ook in slechte tijden. Zij troosten u, motiveren u, helpen u, steunen u, laten u lachen, en zijn er natuurlijk om leuke dingen mee te doen. Des te meer tijd u samen met anderen doorbrengt, des te fijner u zich zal voelen. Daarom: investeer in uw sociale contacten. Dat werkt verfrissend en verrijkt u.


3. Wees actief

Sta actief en ondernemend in het leven. Dan doet u meer, ervaart u meer en dat maakt u emotioneel en mentaal rijker. Kies uw doelen en maak uw dromen waar. Ga ervoor! Blijf niet op de bank zitten, maar onderneem leuke activiteiten. Maak eventueel een lijstje met leuke dingen en ga ermee aan de slag. Vink af wat u heeft gedaan. Dat draagt zeker bij aan het genieten van het leven!


4. Denk positief

Benader het leven van de positieve kant. Het glas is niet half leeg, maar half vol. Deze denkwijze maakt uw leven een stuk gemakkelijker en eenvoudiger. Niet alleen zult u positiviteit uitstralen, maar het is ook een manier van denken. Wanneer u meer vanuit positiviteit zult denken, zal dit helpen om bijvoorbeeld niet te piekeren en tegenslagen te relativeren. Daardoor kunt u meer genieten, u gelukkiger voelen en dus ook meer uit het leven halen.


5. Blijf jezelf

Belangrijk is dat u zichzelf blijft en datgene doet wat ú fijn, belangrijk en interessant vindt. Vaar uw eigen koers, doe wat u graag wilt, ga ervoor en maak er wat moois van. Het is uw leven en u vult dat in!


6. Stap buiten je comfortzone

Doe niet alleen datgene wat u al kunt. Stap uit uw comfortzone en wijk af van de gebaande paden. Neem wat vaker een risico. Dat kan uw leven veel interessanter maken dan enkel op safe te spelen. Dus? Zoek het avontuur op. Bezoek onbekende plaatsen, ontmoet nieuwe mensen, of zoek leuke, nieuwe baan: ga nieuwe uitdagingen aan. U maakt uw leven spannender en het helpt om alles uit het leven te halen.


8. In het hier en nu zijn

Wilt u antwoord op de vraag: ‘Hoe haal ik alles uit het leven?’ Wees dan betrokken bij wat er nu speelt in uw leven. Op dit moment. Niet wat er gisteren gebeurde of wat morgen komt. Houd u enkel en alleen bezig met wat u nu meemaakt. Pluk de dag! Dat kan de kat zijn die op je schoot kruipt, een knuffel van uw (klein)kind, de dikke regendruppels tegen het raam of de lekkere appel die u eet. Geniet van die kleine eenvoudige dingen.


9. Betaald bezig blijven

Als 65-plusser heeft u veel kennis en ervaring en daar wilt u iets mee doen! Dat kan bij Uitzendbureau 65plus. U kunt onder uw eigen voorwaarden blijven doorwerken waarbij u zelf bepaalt hoeveel uur u wilt werken en wanneer. Wie weet vindt u uw passie door aan de slag te gaan! Ook bent u actief en maakt u sociale contacten wanneer u (weer) aan het werk gaat. Daarnaast verdient u een leuke extraatje, waardoor u naast het werk nog (extra) leuke dingen kunt gaan ondernemen.

Wilt u graag aan de slag? Bekijk de vacatures van onze specialisaties In het Onderwijs, Op de Weg en In Goede Handen of schrijf u vrijblijvend in. 


Contact met Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Neem contact op met Uitzendbureau 65plus. Zij voorzien u graag van meer informatie.