Arie Slob wordt minister onderwijs

Arie Slob wordt minister onderwijs

Mark Rutte, formateur van kabinet Rutte III, heeft op 26 oktober samen met de koning het kabinet beëdigd. Arie Slob wordt minister voor het basis- en voortgezet onderwijs. Lees er hier meer over. 

Na maanden van onderhandelingen, hebben de partijen VVD, CDA, ChristenUnie en D66 een akkoord bereikt. Mark Rutte, formateur van kabinet Rutte III, heeft op 26 oktober samen met de koning het kabinet beëdigd. Voormalig ChristenUnie-leider Arie Slob wordt de nieuwe minister van onderwijs (ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).
 

Snel met leraren in gesprek

Bijzonder feit: Slob is zelf docent geweest. Hij gaf geschiedenis en maatschappijleer in Zwolle en in Amersfoort. In de Tweede Kamer had hij onderwijs in zijn portefeuille. Tegenover de NOS vertelt Slob dat hij snel met de leraren in gesprek wil gaan. Hij begrijpt dat ze klagen over hun salaris en de hoge werkdruk. “Ik ga naast ze staan en zal maximaal proberen te faciliteren dat ze hun werk goed kunnen doen.” Slob wil de komende regeerperiode “alles voor ze doen wat ik kan”. Maar hij wijst erop dat hij wel gebonden is wat er in het regeerakkoord is afgesproken.
 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Bekijk het volledige nieuwsbericht op de website van NOS. Wilt u meer informatie over de ontwikkelingen in de onderwijsbranche? Bekijk de nieuwsblog van 65plus In het Onderwijs. Wij zijn een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in het uitzenden van onderwijsmedewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt.

Bron: NOS

Reageren