Bedrijfsrestaurants hanteren steeds hogere prijzen

Bedrijfsrestaurants hanteren steeds hogere prijzen

De prijzen in bedrijfsrestaurants zijn de afgelopen tien jaar gemiddeld anderhalf keer zo duur geworden: dit is maar liefst drie keer meer dan de inflatie. Lees hier meer over de prijsstijging van bedrijfslunches.

Een broodje kroket, een gezonde salade of een boterham met kaas: Nederlandse werknemers kiezen voor verschillende maaltijden tussen de middag. En hoewel een kwart van de werknemers in het bedrijfsrestaurant luncht, koopt slechts één op de tien daar ook daadwerkelijk de lunch. Een van de voornaamste redenen hiervoor is dat de prijzen in bedrijfskantines hoog zijn. Dit blijkt uit een enquête van de ING onder 56.900 respondenten.
 

Lunch kopen of lunch meenemen?

De gemiddelde werknemer spendeert iedere dag € 2,70 aan zijn of haar lunch. Van de respondenten geeft ruim een kwart aan dat de lunch wordt gesubsidieerd door de werkgever. Of werknemers kiezen voor een lunch uit de kantine, hangt af van de prijzen die worden gehanteerd. Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat ze hun bedrijfsrestaurant vaker zullen gebruiken wanneer de aangeboden artikelen goedkoper zouden zijn. Dit geldt met name voor twintigers. En laat daar nu precies het probleem liggen, want de prijzen in bedrijfsrestaurants zijn de afgelopen tien jaar juist gestegen.
 

Terugloop in klandizie

Zo blijkt uit het onderzoek dat de prijzen van kantines anderhalf keer zo duur zijn geworden. Deze prijsstijging is zelfs drie keer zo hoog als de inflatie. Uit het onderzoek blijkt dat de voornaamste reden van deze prijsstijging het afschaffen van lunchsubsidies is. Werknemers ontvangen geen tegemoetkoming meer voor het kopen van een lunch, zodat ze zelf de gehele lunch moeten betalen. Als gevolg hiervan hanteren cateraars steeds hogere prijzen omdat ze het bedrijfsrestaurant toch draaiende moeten houden.

Bron: HR Praktijk
 

Reageren