Belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde is thuiswerken

Belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde is thuiswerken

Veel werknemers hechten waarde aan flexibele werktijden en werkplekken. Zo blijkt dat thuiswerken bovenaan de lijst met favoriete secundaire arbeidsvoorwaarden staat: ruim een derde van de werknemers vindt dit belangrijk.

Onlangs verscheen er een onderzoek van Paralex waarin werd onderzocht wat de belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden van Nederlandse werknemers zijn. Hieruit kwam naar voren dat een derde van de respondenten veel waarde hecht aan de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Op de tweede plaats staat flexibele werktijden.
 

Redenen om flexibel te werken

Flexibele werktijden worden door werknemers tussen de 35 en 45 jaar het meest belangrijk gevonden – voor werknemers onder de 25 jaar is dit veel minder van belang. Van de respondenten met kinderen vindt zelfs 60 procent flexibele werktijden heel erg belangrijk. Het kunnen zorgen voor de kinderen (38 procent) of het kunnen indelen van de eigen tijd (37 procent) zijn de belangrijkste redenen waarom medewerkers flexibel willen werken.
 

Flexibiliteit in de praktijk

Hoewel deze onderzoeksresultaten laten zien dat werknemers flexibele werktijden en -plek zeer belangrijk vinden, blijkt in de praktijk dat slechts 26 procent van de respondenten daadwerkelijk zelf mag bepalen wanneer hij of zij flexibel werkt. Bij de helft van de respondenten is flexibel werken wel mogelijk, zolang dit nauw wordt afgestemd met de collega’s.
 

Contact met Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over flexibele arbeidsvormen en flexibele werktijden en -plekken? Schroom niet en neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus! Zij lichten een en ander graag aan u toe! Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u graag aan de slag in een leuke baan? Ook dan kunnen onze HR-specialisten u helpen met het vinden van een geschikte baan. Graag tot ziens!

Bron: HR Praktijk
 

Reageren