Brabant heeft tekort aan schoonmakers en chauffeurs

Brabant heeft tekort aan schoonmakers en chauffeurs

De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Er is niet alleen dringend behoefte aan medewerkers in de ICT en techniek, maar ook aan schoonmakers, chauffeurs, hoveniers, koks en horecamedewerkers. Met name in Brabant is er volop vraag naar deskundig personeel. 

Onlangs presenteerde het UWV in Brabant haar cijfers. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot ICT en techniek, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is in het zuiden van het land ook een alsmaar grotere vraag naar schoonmakers, chauffeurs, hoveniers, koks en horecamedewerkers. 
 

93.100 Vacatures

In het eerste half jaar van dit jaar zijn er 93.100 vacatures ontstaan: dat is maar liefst 19 procent meer dan in 2016 het geval was. Het aantal openstaande vacatures wordt met name veroorzaakt door een stijgend aantal uittredende ouderen én een uitbreiding van het aantal taken. Echter: door de krapte op de arbeidsmarkt komen ook meer 50-plussers weer aan het werk. 
 

Groot aanbod administratief personeel

Er zijn ook functies waar het aanbod groter is dan de vraag. Zo is er vraag naar administratief personeel, maar het aanbod is vele malen groter. Dat geldt volgens het UWV ook voor receptionisten en boekhoudkundigen. Het UWV raadt werkzoekende boekhoudkundigen aan om ander werk te zoeken en zich indien nodig om te laten scholen. 
 

Vacatures bij Uitzendbureau 65plus

Bent u werkzaam als schoonmaker of chauffeur en wilt u doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd? Bij Uitzendbureau 65plus zijn wij op zoek naar u! Vanuit onze labels 65plus In Goede Handen en 65plus Op de Weg zijn wij op zoek naar facilitaire medewerkers en transportmedewerkers en chauffeurs. Bekijk op onze website niet alleen onze vacatures in Brabant, maar bekijk gerust ook onze vacatures in de rest van het land. Wij beschikken over tal van vacatures waar wij op zoek zijn naar ervaren, deskundige en gemotiveerde medewerkers!

Bron: BN deStem

Reageren