Buitenland in trek bij Nederlandse studenten

Buitenland in trek bij Nederlandse studenten

Studeren in het buitenland wordt steeds populairder. Veel studenten wijken hierbij uit naar buurland België, waar ze kiezen voor studies als geneeskunde, diergeneeskunde en psychologie. Lees er hier meer informatie over.

Onlangs heeft DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) onderzocht in welk land Nederlandse jongeren studeren. Het is nu tien jaar geleden dat de studiefinancieringsinstantie van Nederland besloot dat de studiefinanciering ook meegenomen kon worden naar een ander land. Studenten die met studiefinanciering in het buitenland studeren, kiezen België veruit het vaakst.
 

Studiefinanciering meenemen 

Met het meenemen van de studiefinanciering is het mogelijk om in het buitenland een gedeelte van of een volledige bachelor of master te volgen. Jaarlijks maken hier meer dan tienduizend studenten gebruik van. Uit de gegevens van DUO blijkt dat de afgelopen tien jaar bijna 76 duizend Nederlandse studenten hun studiefinanciering meenamen naar 1.300 universiteiten in 86 landen. 
 

België, Engeland en Duitsland populair

Uit het onderzoek van DUO komt ook naar voren dat studenten het liefst in Noordwest-Europa blijven. België is veruit het populairste land, met name onder studenten geneeskunde, diergeneeskunde of psychologie. Maar ook Engeland en Duitsland zijn in trek. Daarnaast vertrekken studenten veelal naar langen als Amerika, Brazilië, Australië en Japan. Bijna een kwart van alle studenten gaat voor een stage of gedeeltelijke studie de grens over.
 

Contact met 65plus In het Onderwijs

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met de HR-specialisten van 65plus In het Onderwijs, hét uitzendbureau voor medewerkers in het onderwijs. Wij plaatsen AOW-gerechtigde medewerkers bij onderwijsinstellingen in heel Nederland. Zij gaan aan de slag als docent, examinator, huiswerkbegeleider of conciërge. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bekijk onze onderwijsvacatures of lees meer over onze dienstverlening

Bron: Nu.nl

Reageren