Cao-onderhandelingen voortgezet onderwijs opgeschort

De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het voortgezet onderwijs liggen tijdelijk stil. Onderwijsbond AOb en werkgeversorganisatie VO-raad willen de resultaten van de cao-onderhandelingen eerst afstemmen met hun achterban. 

Vorige maand publiceerde onderwijsbond AOb een inzetbrief voor nieuwe onderhandelingsrondes. In deze brief stond onder andere een salarisverhoging van 3,5 procent en minder lesuren per docent. Ook de onderhandelaars van de VO-raad publiceerde hun inzet voor de nieuwe onderhandelingen.
 

Extra investeringen doen

De partijen eisen dat het kabinet extra investeringen gaat doen om de werkdruk te verlagen en de salarissen te verhogen. Hoe dit gerealiseerd moet worden, is voor beide partijen verschillend. De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het voortgezet onderwijs zijn opgeschort tot eind december. De AOb en VO-raad willen eerst de resultaten toetsen bij hun achterban. 
 

Contact met 65plus In het Onderwijs

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van 65plus In het Onderwijs. Wij hebben sinds 1975 ervaring in het uitzenden van medewerkers in het voortgezet onderwijs, zoals examinatoren, surveillanten, beoordelaars, docenten, huiswerkbegeleiders, conciërges, receptionisten, klusjesmannen en schoonmakers. Onze HR-specialisten vertellen u graag meer over de cao-onderhandelingen. 

Bron: AOb