Collectief pensioen niet bij iedereen populair

Collectief pensioen niet bij iedereen populair

De meeste Nederlanders willen af van het huidige collectieve pensioenstelsel en willen meer keuzevrijheid. Slechts een kwart wil niets veranderen aan het huidige stelsel. Dit blijkt uit een recent verschenen onderzoek van ABN Amro MeesPierson. Lees er hier meer over!

Uit het onderzoek van ABN Amro MeesPierson komt naar voren dat bijna 42 procent van de ondervraagden de voorkeur geeft aan een individuele pensioenopbouw. Een derde van de ondervraagden ziet het meeste heil in een pensioenstelsel dat een combinatie van collectieve en individuele opbouw is én een kwart van de ondervraagden wil helemaal niets veranderen aan het huidige stelsel.
 

Eigen keuze bij onderbrengen pensioen

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat driekwart van de mensen zelf wil kiezen waar hun pensioen wordt ondergebracht – veelal is dat nu nog niet mogelijk. Hierbij zou bijna de helft van de mensen in dat geval kiezen voor een pensioenfonds en twee op de tien ondervraagden zou kiezen voor een bank. Dit is echter niet mogelijk, want banken mogen die taak niet uitvoeren.
 

Pensioen gebruiken voor aflossing hypotheek

Zeven op de tien mensen willen dat pensioenopbouw verplicht wordt, ook voor zelfstandigen. Ook wil een meerderheid een deel van de pensioenopbouw te gebruiken om een hypotheek af te lossen of de optie hebben om tijdelijk géén pensioenafdracht te betalen in tijden van krapte. Dit is nu nog niet mogelijk.
 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over pensioen en pensioenregelingen? Neem dan contact op met de HR specialisten van Uitzendbureau 65plus! Deze professionals hebben veel ervaring met pensioenen en lichten een en ander graag aan u toe.

Bron: De Financiële Telegraaf
 

Reageren