Cornélie (70) begon een kinderfietsenwinkel

Dat veel senioren na het bereiken van de AOW-leeftijd doorwerken, weten wij als seniorenuitzendbureau maar al te goed. Zo gaan veel van de 65-plussers aan het werk in het onderwijs of bijvoorbeeld als chauffeur. AOW'er Cornélie (70) koos een heel ander pad: ze opende haar eigen kinderfietsenwinkel!

Liefde voor fietsen

Cornélie is gek op fietsen. "Toen ik als kind een pen uitprobeerde, schreef ik al niet mijn naam maar het woordje fiets."  Ze fietst zelf ook graag. "Mijn laatste tocht was een rondje Drenthe naar Assen en Emmen." Haar liefde voor de fiets droeg ze al vroeg over aan haar zoon, een fanatiek racefietser en mountainbiker. Hij begon tien jaar geleden een fietsenwinkel waar hij voornamelijk bijzondere fietsen verkocht.

Carrièreswitch

Rond die tijd beëindigde Cornélie zelf haar carrière als oefentherapeut Cesar, dat is een behandelmethode op het gebied van houding en beweging. Dit werk had ze 25 jaar gedaan. Ze ging meehelpen in de fietsenwinkel van haar zoon. "Ik zette bijvoorbeeld een mooie gekleurde fiets neer bij Albert Heijn, met een bord erbij van de winkel. Aan het einde van de dag haalde ik hem weer op."

Oude dag

De zaken van haar zoon gingen goed. Samen met een compagnon richtte hij een paar jaar later het Dutch Bicycle Centre op, een centrum voor fietsondernemers in Nijmegen. "Mijn zoon vroeg toen of ik kinderfietsen wilde gaan verkopen. 'Je moet tenslotte wat te doen hebben op je oude dag', grapte hij." En zo startte Cornélie op 65-jarige leeftijd haar eigen kinderfietsenzaak, Stip Kinderfietsen.

Perfecte combinatie

In dit werk combineert Metselaar haar liefde voor fietsen met haar kennis opgedaan als oefentherapeut. Ze verkoopt lichtgewicht kinderfietsen. "Veel kinderfietsen zijn veel te zwaar, wel 12 tot 15 kilo. Dat is het lichaamsgewicht van die kindjes zelf en dat maakt leren fietsen heel moeilijk."

Ontdek de mogelijkheden

Ook de kennis en kunde van 65-plussers op de werkvloer of als senior zelf (weer) aan de slag? Neem dan zeker contact op voor de mogelijkheden of bekijk onze vacatures! Wilt u meer lezen over Cornélie en haar fietsenwinkel? Lees dan het hele artikel op de website van RTL Nieuws.

Bron: RTL Nieuws