Gezichten van 65plus: Jopie Simons

Ruim 27 jaar werkte Jopie Simons bij een bank. Door een reorganisatie, moest zij het bedrijf verlaten. Negen maanden en 200 sollicitatiebrieven later, mocht zij op sollicitatiegesprek komen voor de functie Intercedente op vestiging Breda. Het voelde als een warm bad en nu is Jopie alweer 9 jaar het stralende middelpunt van onze meest zuidelijke vestiging.

Jopie is geknipt voor het werk. In de jaren dat zij bij de bank werkte, hielp zij al graag oudere cliënten. “Ik heb regelmatig schoenendozen vol bonnetjes en papieren in ontvangst genomen. Dan was de cliënt overleden en kwam de partner onthutst bij de bank, omdat zij geen verstand had van administratie en bankzaken. Het verdriet kun je niet weg nemen, maar ik vond het fijn om ze op het gebied van bankzaken te kunnen helpen” vertelt Jopie. “Die klik met ouderen heb ik altijd gehad.”

Op 1 januari 2007 begon Jopie officieel op de vestiging Breda. Jopie weet het nog goed. “Mijn collega was eind januari voor het laatst, dus binnen een maand moest ik veel leren. Ervaringen in de uitzendbranche had ik niet, dus ik ben maar gewoon in het diepe gesprongen.” Dat het haar goed af ging werd snel duidelijk. Ze pakte zaken vakkundig op en het computersysteem had al snel geen geheimen meer voor haar. Dus toen de vestigingsmanager op vakantie ging, was er alle vertrouwen dat Jopie goed op de winkel zou passen. Drie weken zat zij grotendeels alleen op de vestiging en wist zij door kordaat optreden ook nog een grote klant binnen te halen.

 

Contact met uitzendkrachten

Als het gesprek richting uitzendkrachten gaat, begint Jopie echt te stralen. “Het contact met de kandidaten vind ik echt leuk. Door de digitale snelweg, zie ik onze uitzendkrachten minder vaak dan voorheen, maar ik heb regelmatig telefonisch contact, waar door ik toch een warm contact kan onderhouden. Daarnaast leg ik interessante werkplekbezoeken af. Buiten het feit dat het leuk is om te doen, zie ik ook de werkplek van de uitzendkracht, krijg ik een goed beeld van de werkzaamheden en hoor ik hoe het werk bevalt.”

De vestiging Breda heeft dan ook een grote diversiteit aan kandidaten. Ze heeft er velen mogen plaatsen. Een niet alledaagse vacature was van een klant die zebra’s nodig had; twee kandidaten moesten alle weggebruikers attenderen op gevaren in het verkeer op en rond de zebrapaden. Gehuld in een ‘zebrapak’, hielpen zij bij een zebrapad o.a. de jeugd bij het oversteken. “Ik heb wel gevraagd of de geselecteerde kandidaat van bijna 2 meter lang, op voorhand het pak even wilde passen” lacht Jopie.


Kekse straolen!

Met het carnaval voor de deur, mag Jopie zich ook verkleden. Een paar jaar geleden heeft zij aan haar collega’s gevraagd stropdassen voor haar te verzamelen. Daar heeft zij voor haar man en voor haarzelf een prachtig pak van gemaakt. “En die haal ik nu weer uit kast” vertelt Jopie. “Het thema van carnaval is dit jaar kekse straole! Dus ik ga nu lichtjes aanbrengen op de pakken.”

Tijdens carnaval moeten wij Jopie even missen op de vestiging. “Maar ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin bij Uitzendbureau 65plus, dus ik hoop hier nog lang te mogen werken” eindigt Jopie het interview.
 

Interview met Jopie Simons, intercedent bij Uitzendbureau 65plus Breda


Kennis maken met meer gezichten achter Uitzendbureau 65plus of op de hoogte blijven van het laatste nieuws over ons en de arbeidsmarkt? Hou dan onze blog in de gaten!