De voordelen van een AOW´er in dienst houden (of nemen)

Werken met 65-plussers wordt door de invoering van de Wet doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd een stuk eenvoudiger. Maar wat zijn de voordelen voor u als werkgever?

De vergrijzing neemt in Nederland komende jaren toe. Ook het aantal AOW-gerechtigde werknemers op de werkvloer gaat dus toenemen. Dit biedt voor u als werkgever diverse interessante mogelijkheden. Want niet alleen is een AOW-gerechtigde werknemer vaak gemotiveerd en ervaren, ook op financieel gebied zijn er een aantal voordelen. Onderstaand drie belangrijke op een rij.

Oudere werknemer goedkoop

AOW-gerechtigde werknemers zijn goedkoper om in dienst te nemen dan jongere medewerkers. Zo hoeft zowel de werkgever als de doorwerker geen premie voor de werknemersverzekeringen af te dragen. Ook hoeft de AOW´er geen AOW-premie te betalen en hoeft u als werkgever geen WW-premie te betalen. Hierdoor gaan AOW-gerechtigde werknemers over het algemeen akkoord met een lager loon, er blijft netto tenslotte meer over van het brutoloon, en heeft u de beschikking over een ervaren kracht tegen een laag tarief.

Regelgeving bij ontslag en ziekte 

De Wet doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd die op 1 januari 2016 ingevoerd wordt, zorgt ook voor nieuwe regels op het gebied van ontslag en verzuim. Zo verplicht deze wet organisaties om oudere werknemers als eerste te ontslaan bij een ontslaggolf. Ook hoeft een werkgever een oudere werknemer bij ziekte nog maar dertien weken door te betalen in plaats van de huidige twee jaar.

Geen transitievergoeding

In de hernieuwde Wet werk en zekerheid is geregeld dat werkgevers geen ontslagvergunning nodig hebben en er geen transitievergoeding betaald hoeft te worden bij ontslag van een AOW-gerechtigde werknemer.

Een AOW-gerechtigde werknemer inhuren?

De nieuwe maatregelen van de overheid maken het dus gemakkelijker en aantrekkelijker voor zowel werkgevers als werknemers om ook na de pensioenleeftijd (door) te blijven werken. Wilt u hier meer over weten? Lees dan meer over het werken met 65-plussers of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.