Drie veelgestelde vragen over werken met ouderen

Bent u HR specialist of inkoper en overweegt u om oudere werknemers in dienst te nemen? Er zijn enkele vragen waar u tegenaan kunt lopen. Uitzendbureau 65plus geeft graag antwoord op de drie meestgestelde vragen.

U wilt graag een oudere werknemer of AOW-gerechtigde aannemen, bijvoorbeeld voor een kortstondige opdracht of voor een langer project. U kunt in deze gevallen een oudere werknemer in dienst nemen. Veel bedrijven hebben ondanks alle voordelen van het in dienst nemen van een oudere werknemer, toch de nodige vraagtekens. Bij Uitzendbureau 65plus zijn we gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling van vitale, gemotiveerde en representatieve senioren. We beschikken over 100.000 beschikbare kandidaten die dankzij onze landelijke dekking direct geplaatst kunnen worden. We geven graag antwoord op de drie meestgestelde vragen van werknemers.
 

Vraag 1: Welke voordelen biedt een oudere uitzendkracht?

Neemt u een gepensioneerde werknemer in dienst, dan haalt u kennis en ervaring in huis. Deze medewerkers hebben jarenlang gewerkt en weten wat er in de wereld te koop is. Ze hebben in hun loopbaan diverse functies doorlopen en hebben bij uiteenlopende bedrijven ervaring opgedaan. Deze kennis en kunde kunnen ze binnen uw bedrijf weer inzetten! Bovendien zijn AOW-gerechtigde medewerkers zeer gemotiveerd, want ondanks dat ze met pensioen zijn, kiezen ze er zelf voor om nog door te werken. Bovendien ontvangt u als werknemer diverse subsidies en premiekortingen voor de inhuur van oudere flexkrachten.
 

Vraag 2: Welke premiekortingen heb ik bij het in dienst nemen van oudere werknemers?

Een premiekorting is een korting voor een werkgever die een uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder in dienst neemt. Voor de premiekorting in dienst nemen oudere werknemers maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of een vast contract heeft: u kunt de premiekorting toepassen zolang de dienstbetrekking bestaat, maar maximaal drie jaar en uiterlijk totdat uw werknemer de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. De hoogte van de korting kan bij een 36-urige werkweek zelfs oplopen tot € 7.000! U kunt de korting zelf aangeven bij de aangifte van de loonheffingen. Daarnaast kunt u voor uw werknemer een scholingsfee voor 50-plussers aanvragen. Wilt u meer weten over premiekortingen en subsidies, kijk dan op deze site.
 

Vraag 3: Waarom kies ik niet voor een student?

Veel werkgevers kiezen voor de inzet van studenten of scholieren. Deze jonge uitzendkrachten zijn leergierig, flexibel en hebben een relatief laag uurloon. Daarentegen zitten er ook enkele nadelen aan het in dienst nemen van studenten of scholieren. Zo hebben ze weinig kennis en ervaring en richten ze zich voornamelijk op hun studie of opleiding en het bijbehorende studentenleven. Uitzendkrachten die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben een schat aan kennis en ervaring én zij bevinden zich wel in een rustige levensfase waarbij ze zich goed kunnen focussen op hun werk. De HR specialisten van Uitzendbureau 65plus kunnen nog meer informatie geven over de voordelen van oudere werknemers ten opzichte van studenten!
 

Meer informatie

Staat uw vraag (én antwoord) niet tussen deze veelgestelde vragen? Schroom niet en neem contact met ons op! Onze HR specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden. U kunt direct contact opnemen via telefoonnummer 0900 65 900 65 of e-mailadres info@65plus.nl. Graag tot ziens!