Een feestelijke week: Nationale Ouderendag én de Dag van de Leraar

De eerste week van oktober begint feestelijk! Morgen (4 oktober) is het namelijk Nationale Ouderendag, de dag erna is het de Dag van de Leraar! Hoog tijd om eens stil te staan bij deze twee bijzondere groepen, iets wat wij als uitzendbureau voor AOW-gerechtigden, onder andere gespecialiseerd in het onderwijs, natuurlijk met plezier doen!

Nationale Ouderendag

Nationale Ouderendag is door het Nationaal Ouderenfonds in het leven geroepen om senioren in het zonnetje te zetten. Op deze dag worden er diverse wensen in vervulling gebracht. Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk in vervulling kunnen laten gaan. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn, ze geen vervoersmiddel hebben, ze aan huis gebonden zijn of ze dag en nacht in touw zijn als mantelzorger. Op 4 oktober is er speciale aandacht voor deze wensen. Op en rond die dag vervult het Nationaal Ouderenfonds de wensen van duizenden ouderen. Vrijwilligers door het hele land staan klaar om de wensen van ouderen in vervulling te laten gaan. Heeft u een wens of wilt u helpen met het vervullen van wensen? Hier leest u alles over de Nationale Ouderendag

De Dag van de Leraar

Elk jaar wordt het onderwijs gevierd in de eerste week van oktober. Hierin valt tenslotte 5 oktober, de Dag van de Leraar, de Nederlandse variant van World Teachers’ Day. Op deze dag wordt het belang van goede leerkrachten en docenten benadrukt. In het hele land wordt waardering voor de leerkrachten uitgesproken en worden zij in het zonnetje gezet.

Deze dag is uitgebreid tot een week, waarin allerlei activiteiten zijn georganiseerd volgens een wisselend thema. Dit jaar is de schoonheid van het vak het hoofdonderwerp. De week wordt op 9 oktober afgesloten met de Nacht van de Leraar. Op locatie in Leiden wordt een ontmoetingsplek gecreëerd voor onderwijspersoneel waar zij kennis kunnen uitwisselen en inspiratie op kunnen doen. Lees meer over de activiteiten op de website van de Nationale Onderwijsweek. 

De plus van 65plus In het Onderwijs

65plus In het Onderwijs, onderdeel van Uitzendbureau 65plus, wenst alle docenten een fijne Dag van de Leraar. Als sinds 1975 zijn wij nauw verbonden aan de onderwijssector en zenden wij AOW-gerechtigde medewerkers uit. Deze uitzendkrachten worden bij onderwijsinstellingen in heel Nederland geplaatst. Deze medewerkers gaan onder andere aan de slag als surveillant, leswaarnemer, beoordelaar, huiswerkbegeleider, conciërge, receptionist of klusjesman. Meer weten? U leest hier meer over de plus van AOW-gerechtigden op de werkvloer.

Waarom met pensioen als je 'de leukste baan ooit' hebt? 

Een mooi praktijkvoorbeeld van AOW-gerechtigden in het onderwijs verscheen onlangs in het AD: Joan Muyden vierde haar 70e verjaardag met haar klas. “Waarom met pensioen als je 'de leukste baan ooit' hebt?” Tot haar 63e gaf zij les op een basisschool. Na vijf jaar pensioen miste ze het werk en de kinderen zo erg, dat ze toch weer begon met werken. “Zwaar? Nee, dat valt best mee. Zelfs op je 70e. Ik houd wel rekening met drukke dagen, dan ga ik gewoon wat vroeger naar bed. Je bent nooit te oud om te werken. Als je je er maar geestelijk op voorbereidt. Ik blijf zolang mijn lichaam het aankan.''