Een goede werk-privé balans bepaalt het werkgeluk

Hoe gelukkig bent u in uw werk? Uw werkgeluk wordt voor een groot deel bepaald door de balans tussen werk en privé. Een goede balans zorgt voor gelukkige medewerkers, zo blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek. Lees er hier meer informatie over.

HR-dienstverlener Raet voerde samen met onderzoeksbureau Motivaction het HR Benchmarkonderzoek uit. Aan dit jaarlijkse onderzoek werkte dit jaar ruim 1.400 Nederlandse werknemers mee. De respondenten gaven onder andere antwoord op stellingen rondom werkgeluk. Wat blijkt? Volgens het onderzoek is de werk-privé balans voor de werknemer een sterk bepalende factor voor werkgeluk.
 

Geluksfactoren volgens medewerkers

Werkgeluk van medewerkers wordt bepaald door verschillende factoren. De factoren die door medewerkers zelf het vaakst worden genoemd in de top drie zijn: beloning en arbeidsvoorwaarden (66 procent), de werk-privé balans (62 procent) en het hebben van leuke collega’s (58 procent). De werk-privé balans wordt door medewerkers het meest op nummer één gezet (26 procent).
 

Geluksfactoren volgens HR en bestuurders

Ook HR-professionals en bestuurders zijn in het onderzoek opgenomen. Opvallend detail: het blijkt dat deze groep een andere kijk op het werkgeluk hebben. Zo’n 30 procent van de HR-professionals en 56 procent van de bestuurders zijn ervan overtuigd dat betekenisvol werk de belangrijkste factor voor werkgeluk is. Voor medewerkers is deze factor niet onbelangrijk, maar wordt minder vaak genoemd in de top drie.
 

Tevreden medewerkers

De tevredenheid van medewerkers op de werkvloer is volgens 31 procent van de HR-professionals en 33 procent van de bestuurders de afgelopen drie jaar toegenomen. Ook ziet het overgrote deel van hen dat de gemiddelde duur van een dienstverband gelijk is gebleven of zelfs is toegenomen. De ondervraagde medewerkers bevestigen dit beeld. Zo zegt 76 procent zich prettig te voelen in het werk, 57 procent krijgt energie van het werk en 69 procent waardeert het dat hun baan past bij hun talenten en drijfveren. 
 

Ga aan de slag via Uitzendbureau 65plus

Wilt u geluk in uw werk ervaren? Overweeg door te werken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Bij Uitzendbureau 65plus kunt u terecht voor een groot aantal banen in het onderwijs, de transportsector en de facilitaire dienstverlening. Zo kunt u bijvoorbeeld aan de slag als leerkracht, huiswerkbegeleider, koerier, privéchauffeur, baliemedewerker, receptionist of cateringmedewerker. Nieuwsgierig? Bekijk onze vacatures op de websites 65plus In het Onderwijs, 65plus Op de Weg en 65plus In Goede Handen

Bron: HR Praktijk