Een nieuwe baan als goed voornemen?

Een nieuw jaar betekent voor velen een schone lei en goede voornemens. Staat ‘een nieuwe baan’ tussen uw lijstje met voornemens voor 2019? Dan bent u niet de enige.

Uit onderzoek van RecruitNow blijkt dat 36% van een onderzoekpanel een nieuwe baan als goed voornemen beschouwt. Hierdoor was er vanaf december al beweging op de arbeidsmarkt. Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht, waren veel mensen in december al druk bezig met een eventuele nieuwe baan. Ook de vrije dagen en veel tijd met familie zorgen voor gedachten over een nieuwe uitdaging. Veel mensen gebruiken de relatief rustige tijd om hun cv te updaten, zodat in januari het goede voornemen van een nieuwe baan omgezet kan worden in daden.

Tegen de verwachtingen in

Deze nieuwe inzichten zijn tegen de verwachtingen in. Veel baanzoekenden blijken in de feestmaand toch niet stil te zitten. Forbes noemde december zelfs dé maand voor een carrièreswitch. Het Amerikaanse magazine noemde het akkoord op de plannen voor het nieuwe jaar als een van de redenen. Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland blijkt het einde van het jaar hét moment om na te denken over een nieuwe baan.

Zaaien en oogsten

De conclusie? ‘Wie in december zaait, kan al in januari oogsten’, stelt Paul Wilkens (RecruitNow) naar aanleiding van een onderzoek onder een vast onderzoekspanel van ruim 400 respondenten. Daaruit blijkt niet alleen dat 36% van hen een nieuwe baan beschouwt als een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Ook zegt 26% van de beroepsbevolking de feestdagen te gebruiken om het cv te updaten en om alert te zijn op mogelijkheden voor een nieuwe baan. De relatief meer vrije tijd in december wordt ook gebruikt om een mogelijke carrièreswitch te bespreken met de eigen partner (58%), de familie (39%) en/of vrienden (33%). Slechts 18% geeft aan tijdens deze maand de carrièremogelijkheden níet te bespreken met iemand.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Aarzel niet en neem contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Al sinds 1975 zijn wij gespecialiseerd in het uitzenden van mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Neem nu contact met ons op en stel uw vragen. Wilt u een nieuwe baan in het nieuwe jaar? Bekijk onze vacatures of schrijf u in.

Bron: Werf&