Een op de vier werknemers heeft conflict met werkgever

Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Nederlandse werknemers eens een conflict heeft gehad met zijn of haar werkgever. Ook blijken mannen (35 procent) vaker een arbeidsconflict te hebben dan vrouwen (19 procent).
 

Nationale Nederlanden voerde een enquête uit onder duizend werknemers in Nederland. Wat blijkt? 28 Procent van de werknemers in Nederland heeft al eens een conflict gehad met zijn of haar werkgever. Hierbij heeft 35 procent van de mannen al eens een conflict gehad tegen 19 procent van de vrouwen.
 

Verschil mannen en vrouwen

Er zijn nog meer verschillen tussen de seksen: zo lossen vrouwen hun conflict vaker zelf op. 31 Procent van de vrouwen gaat het gesprek met de werkgever aan, maar bij mannen is dit 27 procent. Mannen kiezen er daarentegen vaker voor om te vertrekken bij een werkgever: een op de vijf mannen heeft dit daadwerkelijk gedaan.
 

Gedwongen ontslag

Bijna driekwart van de enquêtedeelnemers zegt niet bang te zijn voor een mogelijk ontslag. Toch is 21 procent van de vrouwelijke werknemers een of meerdere keren per jaar bang om ontslagen te worden.

Bron: Nu.nl