Een oudere werknemer in dienst nemen? Deze premiekortingen ontvangt u!

Een oudere werknemer in dienst nemen? Deze premiekortingen ontvangt u!

Overweegt u als werkgever om een oudere werknemer in dienst te nemen? Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo haalt u kennis en ervaring in huis, maar kunt u ook rekenen op enkele mooie premiekortingen! Lees er hier meer over.

Werken met oudere medewerkers of met medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt? Het inhuren van seniore flexkrachten kent verscheidene voordelen. Zo zijn AOW-gerechtigden zeer gemotiveerd en flexibel. Zij bevinden zich in een rustigere levensfase en zijn daarom betrouwbaar en loyaal. Daarnaast brengen deze medewerkers een schat aan kennis en ervaring met zich mee. Volop voordelen, dus!
 

Mogelijke financiële regelingen

Een ander groot voordeel zijn de premiekortingen die u als werkgever ontvangt wanneer u een oudere medewerker in dienst neemt. De volgende regelingen zijn in die gevallen mogelijk:

  • Mobiliteitsbonus
  • Compensatieregeling oudere werknemers
  • Plaatsingsfee
     

Mobiliteitsbonus

Heeft u een werknemer van 56 jaar of ouder in dienst en maakt deze werknemer aanspraak op een
WW, WAO, WAZ, WIA, Wajong, WWB, IOAW, IOAZ, WIK of een uitkering voor betalingsonmacht? Dan heeft u recht op premiekorting! Dit heet een mobiliteitsbonus en deze bedraagt maximaal € 7.000 per jaar. Is uw medewerker 50 jaar of ouder en is hij of zij vóór 1 januari 2015 in dienst getreden? Dan kunt u ook nog gebruikmaken van de premiekorting.
 

Compensatieregeling oudere werknemer

Is uw werknemer geboren vóór 8 juli 1954 en heeft hij of zij ten minste 52 weken onafgebroken een WW-uitkering ontvangen? Dan kunt u als werkgever gebruikmaken van de compensatieregeling oudere werknemers (voorheen Compensatieregeling 55+). Wordt de werknemer in de eerste vijf jaar van het dienstverband ziek, dan ontvangt hij of zij een Ziektewet-uitkering van de overheid. Let op: dit geldt alleen voor werknemers die op of na 8 juli 2009 bij u in dienst zijn getreden.
 

Plaatsingsfee

Heeft u een werknemer van 50 jaar of ouder in dienst genomen en ontvangt deze een WW-uitkering? Dan kan de intermediair (bijvoorbeeld een uitzendbureau of een re-integratiebureau) een plaatsingsfee aanvragen. De hoogte van de plaatsingsfee hangt af van de duur van het dienstverband.
 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de diverse voordelen en regelingen voor werkgevers? Kijk op de website van het UWV! Uiteraard kunt u ook al uw vragen stellen aan de HR specialisten van Uitzendbureau 65plus. Zij lichten de mogelijkheden graag aan u toe, zodat u weet waar u aan toe bent!

Bron: UWV
 

Reageren