Experts buigen zich over eerlijkere flexmarkt

Brainnet heeft een denktank opgericht waarin experts zich buigen over de uitdagingen die de flexibilisering van de arbeidsmarkt met zich meebrengt.

Arbeidsmarkt van de toekomst

Flexibiliteit wordt een steeds belangrijkere topic binnen de arbeidsmarkt en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Daarom heeft Brainnet een denktank opgericht waarin de discussie over een eerlijke flexmarkt centraal staat. Op het online platform http://www.eerlijkeflex.nl geven experts uit diverse branches hun visie op de uitdagingen, ontwikkelingen en vereisten van de steeds flexibelere arbeidsmarkt. 

Niet vasthouden aan verouderde arbeidsverbanden

Volgens Arno Lugthart, directeur Brainnet, is de huidige wet/ en regelgeving rondom arbeidsrelaties verouderd. “De regering probeert de wetgeving op te lappen en plakt pleisters op de grootste gaten, maar gaat daarbij nog steeds uit van het verkeerde principe: dat we moeten beschermen wat vroeger goed was”. Dit terwijl de huidige werknemer andere wensen en eisen dan vroeger heeft. Volgens Lugthart kiezen ZZP’ers bewust voor flexibiliteit en zijn zij juist gelukkiger dan medewerkers in vaste dienst. Het nastreven van oude dienstverbanden gebaseerd op vastigheid is dan ook niet wenselijk.

Denktank eerlijke flexmarkt

In de denktank zitten experts als Aukje Nauta (bijzonder hoogleraar en SER-kroonlid), Adjiedj Bakas (trendwatcher), Prof. dr. mr. Leo Witvliet (hoogleraar interim management), mr. Jan Henk van der Velden  (Wijn & Stael advocaten), Farid Tabarki (oprichter Studio Zeitgeist) en Hans Biesheuvel (voorzitter stichting ONL).

Naast het toevoegen van nieuwe visies van experts en ronde tafel discussies, zal de denktank ook meningen en verwachtingen uit de markt ophalen bij zowel ZZP’ers, uitzendbureaus, detacheerders en payrollbedrijven.

Bron: Personeelsnet.nl