Extra aandacht voor werken met 50-plussers

Er is meer aandacht nodig voor de positie van oudere werkzoekenden, dat vinden brancheorganisaties ABU en NBBU. Het UWV en MKB-Nederland zijn het hier roerend mee eens en hebben sinds kort een bestaande campagne nieuw leven ingeblazen.

Volgens de brancheorganisaties ABU en NBBU is het hard nodig om de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt te verstevigen. Oudere werkzoekenden komen moeilijk aan het werk, zelfs nu de markt weer aantrekt.
 

‘50-plussers moeten kans krijgen’

Jurriën Koops, directeur van de ABU, vindt de lage arbeidsmarktkansen een ongewenste situatie waarin snel verandering moet komen: “Wij vinden dat 50-plussers de kans moeten krijgen hun kwaliteiten en capaciteiten in te zetten in de huidige arbeidsmarkt. De uitzendbranche is heel goed in staat deze mensen weer aan het werk te helpen. Van de oudere werkzoekenden die vanuit de WW weer een baan vinden, gaat zo’n dertig procent aan de slag door bemiddeling van een uitzendbureau of intermediair.”
 

Campagne Open voor 50-plus

Het UWV en MKB-Nederland delen de mening van de ABU en NBBU. In 2014 hebben het UWV en MKB-Nederland al de campagne Open voor 50-plus opgezet. Hierbij was speciale aandacht voor de voordelen van werken met 50-plussers en de bijbehorende regelingen die er getroffen kunnen worden om deze doelgroep weer aan het werk te krijgen. Meer dan duizend werkgevers hebben sinds 2014 beloofd meer oudere werkzoekenden een kans te geven om te solliciteren.
 

Radiospots die werkgevers uitdagen

Sinds afgelopen 9 mei is er hernieuwde aandacht voor de campagne Open voor 50-plus. Zo zijn er de komende tijd radiospotjes te horen die werkgevers uitdagen ten minste één 50-plusser uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Als de werkgever een uitzendbureau inschakelt, dan krijgt hij de oproep om aan de intermediair te vragen om ten minste één 50-plusser voor te stellen.
 

Werken met Uitzendbureau 65plus

Uitzendbureau 65plus is sinds jaar en dag gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling van mensen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Al veertig jaar lang koppelen wij deze werkzoekenden aan een geschikte werkgever en helpen hen zo aan een baan. Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en zoekt u een baan? Of wilt u als werkgever werken met ouderen? Schroom niet en neem contact op met de HR specialisten van Uitzendbureau 65plus! Zij lichten de mogelijkheden graag aan u toe.

Bron: Personeelsnet en Open voor 50-plus