FNV: stop verhogen AOW-leeftijd

FNV: stop verhogen AOW-leeftijd

Vakbond FNV heeft een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. Volgens FNV moet er een einde komen aan de verdere verhoging van de AOW-leeftijd. Lees er hier meer over.
 

FNV vindt dat de AOW-gerechtige leeftijd niet verhoogd moet worden. De eerstvolgende verhoging naar 67 jaar en drie maanden zou in 2022 moeten ingaan. Volgens de vakbond is verdere verhoging ongewenst omdat veel werknemers moeite hebben met het halen van de steeds opschuivende eindstreep. 
 

‘Kamer tot bezinning’

Han Busker, in het dagelijks bestuur van de FNV verantwoordelijk voor pensioen en AOW, vertelt hierover het volgende tegen het Financieel Dagblad: “Wij zien dat de AOW-verhoging steeds grotere bezwaren oproept. Mensen komen in financiële problemen door het groeiende AOW-gat. De uitval vanwege werkloosheid en arbeidsongeschiktheid loopt op. Het is tijd dat de Kamer tot bezinning komt.”
 

Verhoging gelijk aan levensverwachting

FNV wil af van het systeem dat verhoging van de levensverwachting met een jaar automatisch leidt tot een jaar later AOW. Deze methode zorgt ervoor dat de opbouwperiode steeds langer wordt en de uitkeringsperiode steeds korter. Voor mensen met lage en middeninkomens en zware beroepen wil de FNV bovendien een flexibele AOW introduceren. Deze moet vervroegde uittreding financieel mogelijk maken.
 

Meer weten over AOW-leeftijd

Wilt u meer informatie over de verhoging van de AOW-gerechtigde leeftijd? Of wilt u meer weten over uw pensioen? Neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus! Uiteraard kunt u ook bij ons terecht wanneer u na het bereiken van de AOW-leeftijd door wilt werken. Wij zijn gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling van senioren – wij koppelen hen aan werkgevers in heel Nederland. Vraag ons naar de mogelijkheden of bekijk onze actuele vacatures en schrijf u in als werkzoekende! 

Bron: Financieel Dagblad
 

Reageren