Forenzen hebben grotere kans op burn-out

Forenzen hebben grotere kans op burn-out

Medewerkers die voor hun werk heen en weer pendelen, worden vaker getroffen door een burn-out. Dit blijkt uit een recent verschenen onderzoek uit Canada. Lees er hier meer over.

Werknemers die dagelijks pendelen met de auto, trein, bus of ander vervoersmiddel, hebben bijna wekelijks te maken met vertragingen, files en oponthoud. Voor veel forenzen zorgt dit voor de nodige ergernissen, maar dat niet alleen: medewerkers die voor hun werk moeten reizen hebben ook een grotere kans op oververmoeidheid en een burn-out. Dit blijkt uit een recent verschenen onderzoek uit Canada.
 

Forenzen die de auto gebruiken

Onderzoekers van de universiteit van Montréal namen zo’n tweeduizend forenzen onder de loep die werken in de stad Quebec. Uit dit onderzoek blijkt dat er veel samenhang is tussen het afleggen van woon-werkverkeer, stress en het risico op een burn-out. Het soort vervoersmiddel is hierbij wel van invloed. De meest gestreste forenzen zijn medewerkers die met de auto naar de grote stad rijden. Mensen die naar het platteland trekken, ervaren minder stress. Opmerkelijk detail: bestuurders ervaren minder stress dan bijrijders. Als bijrijder heb je geen controle over de auto en de rijstijl en dit levert de nodige stress op.
 

Vertragingen in het openbaar vervoer

Wie het woon-werkverkeer aflegt met het openbaar vervoer voelt zich minder productief op de werkvloer. Vrijwel wekelijks treden er in het openbaar vervoer vertragingen op, zoals sein- en wisselstoringen en uitgevallen treinen. Door deze vertragingen ervaren werknemers heel wat frustraties en zijn ze al gestrest voor ze op hun werkplek aankomen. Bovendien blijkt dat werknemers die langer dan 35 minuten moeten forenzen, de meeste stress ervaren.
 

Rol van de werkgever

Werkgevers kunnen enkele maatregelen treffen om het stressniveau van hun werknemers te laten dalen, zoals het invoeren van flexibele werkuren om de spits te omzeilen. Dit zorgt bovendien van meer productiviteit op de tijden dat werknemers wel op het werk aanwezig zijn.

Bron: HR Square
 

Reageren