Forse stijging 50-plussers met smartphone

Forse stijging 50-plussers met smartphone

Steeds meer Nederlanders van 50 jaar en ouder gebruiken een smartphone, zo blijkt uit recent onderzoek van Telecompaper. Onder 65-plussers groeide het smartphonebezit in een jaar tijd van 54 naar 63 procent. Lees er hier meer over!

Het smartphonegebruik onder 50-plussers neemt toe, dit blijkt uit recentelijk uitgevoerd onderzoek van Telecompaper, ‘Dutch Smartphone User Q1’ genoemd. Volgens het onderzoek had aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 84 procent van de Nederlanders tussen de 50 en 64 jaar een smartphone. Een jaar eerder was dit nog 67 procent. Bij 65-plussers groeide het smartphonebezit in een jaar tijd van maar liefst 54 naar 63 procent.
 

Fysieke winkel of online

Telecompaper onderzocht bovendien waar men hun smartphone kopen. Wat blijkt: consumenten kopen hun smartphones vaker in een fysieke winkel dan in een online shop. Het aantal online aankopen daalt ook licht: 42 procent van de mensen koopt de smartphone online, dit was een jaar eerder nog 47 procent. De onderzoekers sluiten niet uit dat er een verband is tussen de groei van het smartphonebezit onder ouderen en de toename van de fysieke verkoop. Senioren maken doorgaans namelijk minder gebruik van webwinkels.
 

Favoriete merken

Op het vlak van smartphones is het merk Samsung favoriet: in Nederland is 45 procent van de smartphones van dit merk. Volgens het onderzoek wint Apple terrein: 28 procent van de Nederlanders bezit een iPhone. Dit is bijna 3 procent meer dan het jaar daarvoor. Let wel: Apple is vooral bij jongeren populair.

Wilt u meer informatie over het onderzoek? Schroom niet en bekijk de website van Telecompaper.

Bron: Nu.nl
 

Reageren