Geheimen voor een langer en gezonder leven

Hoe leeft u een lang en gezond leven? Er zijn diverse onderzoeken geweest naar dit onderwerp. Zo hebben beweging, gezonde voeding en voldoende slaap veel invloed op de levensverwachting. Lees hier de belangrijkste uitkomsten en doe er uw voordeel mee!

Viert iemand zijn honderdste verjaardag, dan wordt nogal eens de vraag gesteld wat het geheim is voor een lang en gezond leven. De antwoorden kunnen uiteenlopen van veel groente eten tot voldoende slapen. Er zijn echter diverse onderzoeken en studies die zich richten op de vraag hoe je langer en gezonder leeft. Lees hieronder enkele geheimen voor een langer leven die door verschillende onderzoeken worden ondersteund!
 

Beweeg voldoende

Mensen die zeer regelmatig bewegen, leven gemiddeld langer dan leeftijdsgenoten die weinig tot niet bewegen. Bewegen is namelijk goed voor zeer uiteenlopende zaken. Zo verkleint het de kans op hartziekten, beroertes, diabetes, (sommige vormen van) kanker en depressies! Ook heeft het een zeer positief effect op dementie of vergeetachtigheid.
 

Slaap voldoende

Een goede nachtrust kan het risico op obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en stemmingsproblemen verlagen. Het zorgt er ook voor dat je sneller herstelt van ziekten. Een middagdutje of powernap heeft ook zeer positieve effecten. Slaapt u minder dan vijf uur per nacht, dan wordt de kans op vroegtijdig overlijden vergroot.
 

Leef bewust

Een van de geheimen voor een lang leven, is het bewust leven. Dit lijkt misschien een vage term, maar bewust leven heeft te maken met aandacht besteden aan wat je doet, goed nadenken over dingen en proberen te doen wat ‘goed’ is. Dit bewustzijn levert gezonde keuzes op.
 

Verminder stress

U kunt stress natuurlijk niet helemaal uit de weg gaan, maar u heeft wel invloed op hoe u met stress omgaat. Probeer de rust te bewaren wanneer u in een stresssituatie komt. Er zijn verschillende manieren waarop u stress kunt verminderen en kunt relativeren, bijvoorbeeld met yoga, meditatie, mindfulness, ademhalingsoefeningen en bewegen.
 

Leef gezond

Overgewicht is een risicofactor voor heel wat aandoeningen. Door gewicht te verliezen, kunt u de kans op ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten heel wat kleiner maken. Eet gezond en zorg voor een stabiel gewicht!
 

Zoek doelen

Leef een betekenisvol en zinvol leven. Zorg voor hobby’s of vrijetijdsbestedingen waarin u uw energie kwijt kunt en waarvan u energie krijgt. Ook kunt u er voor kiezen om tot latere leeftijd door te werken. De zingeving die u hiermee verkrijgt, heeft een positief effect op uw levensverwachting!
 

Doorwerken met Uitzendbureau 65plus

Wilt u tot latere leeftijd doorwerken, dan bent u aan het juiste adres bij Uitzendbureau 65plus! Wij zijn gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling van oudere werknemers. Deze medewerkers hebben de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en worden uitgezonden bij uiteenlopende bedrijven in heel Nederland. Neem contact op met onze HR professionals en vraag hen naar de mogelijkheden van doorwerken na uw pensionering!

Bron: Plus Online