Gezondheid werknemers onder druk door overwerk

Werkt u geregeld over? Uit recent onderzoek is gebleken dat overwerk leidt tot een ongezonder leven. Werknemers die wekelijks enkele uren overwerken sporten minder, eten ongezonder en slapen slechter. Lees er hier meer informatie over. 

Onderzoeksbureau Kantar Public heeft in opdracht van verzekeraar Zilveren Kruis onderzoek uitgevoerd naar overwerk. Uit dit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlandse werknemers ongezonder leeft door het overwerk. Ze sporten minder, eten ongezonder, slapen slechter en worden sneller boos op de kinderen. 
 

Drie uur per week overwerken

Nederlandse medewerkers werken gemiddeld drie uur per week over. De onderzoekers van Kantar Public zeggen daarover het volgende: “Snel nog even een mailtje in de avond, nog even een belletje in het weekend of tijdens het ontbijt al je agenda en ‘to do’s’ doornemen. Het lijkt onschuldig, maar de impact is groter dan we vaak denken.” Volgens één op de drie ondervraagde medewerkers hoort overwerken bij de bedrijfscultuur. Zo’n één op de vijf ondervraagden is daar ontevreden over.
 

Werkgevers onderschatten negatieve gevolgen

Uit het onderzoek komt bovendien naar boven dat werkgevers de negatieve gevolgen van overwerk veelal nog onderschatten. Leidinggevenden zijn van mening dat ze hun medewerkers tegemoetkomen met hulp. Toch ervaren de medewerkers dit niet (voldoende). Zo zegt bijna de helft van alle werknemers last te hebben van de negatieve gevolgen van overwerk. 

Bron Nu.nl