Goede voornemens werknemers voor 2016

Goede voornemens werknemers voor 2016

Begint u vol goede moed aan 2016? Nederlanders hebben veel goede voornemens voor 2016, zowel op privévlak als op werkgebied. Online vacaturebank Monsterboard deed onderzoek naar de goede voornemers van Nederlandse werknemers.

Online vacaturebank Monsterboard deed onderzoek onder 529 werkende Nederlanders. Ze vroeg hen naar de goede voornemens voor 2016. Wat bleek? Bijna de helft van de ondervraagden (47 procent) neemt zich voor om in 2015 een betere balans te vinden tussen werk en privé. Ruim 16 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit het belangrijkste werkgerelateerde voornemen is voor het nieuwe jaar. Zo zegt 31 procent van de ondervraagden bijvoorbeeld minder over te willen werken en meer tijd thuis te zijn.
 

Persoonlijke ontwikkeling

Nederlandse werknemers hebben voornamelijk goede voornemens die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling. Zo neemt twee op de vijf (40,3 procent) werknemers zich voor om via zijn werk een cursus of opleiding te volgen. Maar deze persoonlijke ontwikkeling willen ze ook thuis doorvoeren. Zo wil 29,9 procent in hun privétijd een cursus of opleiding volgen.
 

Lijst met goede voornemers

Overige goede voornemers zijn gezonder leven op het werk (38,9 procent) en het vaker ondernemen van leuke uitstapjes en activiteiten met collega’s (28,5 procent). Bovendien neemt een kwart van de ondervraagden (26,5 procent) zich voor om een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf te vinden. Prestatiegerichte voornemens, zoals promotie maken (28,1 procent) en salarisverhoging aanvragen (27,3 procent), vallen gek genoeg buiten de top 5. In totaal geeft bijna een kwart (22,5 procent) aan geen carrière gerelateerde voornemens op te stellen voor het komende jaar.
 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderzoek van Monsterboard? Lees meer op de nieuwsblog van Monsterboard of bekijk de bijbehorende infographic ‘Goede voornemens van werkend Nederland’. Heeft u in 2016 goede voornemens, zoals het doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd? Dan kunt u zich wenden tot Uitzendbureau 65plus! Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen tussen werkgevers en AOW-gerechtigden die op zoek zijn naar een uitzendbaan. Neem contact met ons op en wij lichten onze werkwijze graag toe!

Bron: Personeelsnet

Reageren