Grootste stijging uitzenduren in tien jaar

Het totaal aantal uitzenduren is in het tweede kwartaal van 2017 met 4,2 procent toegenomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit is de grootste stijging in ruim tien jaar. Lees hier meer over deze gunstige ontwikkeling. 
 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bracht vorige week cijfers over de aantrekkende arbeidsmarkt en het aantal uitzenduren naar buiten. Wat blijkt? Het aantal uitzenduren is in het tweede kwartaal met 4,2% toegenomen: er is een stijging in zowel de uitzenduren van de kortlopende opdrachten als de langlopende contracten. 
 

Stijging kortlopende en langlopende contracten

Het aantal uren in kortlopende contracten is met 4,9 procent gestegen – dat is de grootste toename in bijna zeven jaar tijd. Het aantal uren in langlopende contracten, denk bijvoorbeeld aan detachering en payrolling, is met 3,5 procent gegroeid. Overall bekeken is de stijging van kortlopende en langlopende contracten de grootste stijging in ruim tien jaar. 
 

Meer vacatures en minder werklozen

Daarnaast had het CBS meer positieve berichten. Zo groeide het aantal banen in het tweede kwartaal met 51.000 ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. De laatste drie kwartalen kwamen er telkens meer dan 50.000 banen bij. Het aantal openstaande vacatures is afgelopen kwartaal gestegen met 20.000 en het aantal werklozen daalde met 19.000.
 

Contact met 65plus 

Wilt u meer informatie over dit bericht óf wilt u meer weten over de uitzendbranche? Neem contact op met Uitzendbureau 65plus, een uitzendbureau gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling van mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. 

Bron: Financieel Dagblad