Het beste land om oud te worden volgens de Global Agewatch Index

Het beste land om oud te worden volgens de Global Agewatch Index

De bevolking wordt steeds ouder. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. De Global Agewatch Index 2015 geeft inzicht in de vergrijzende wereldpopulatie en beoordeelt landen op sociale en economische factoren die bepalend zijn voor het welzijn voor ouderen.

Welzijn ouderen in beeld

De vergrijzing van de wereldbevolking neemt steeds verder toe. Een afnemende vruchtbaarheid en toenemende levensverwachting zorgen voor een steeds groter aantal ouderen. Een ontwikkeling die we ook in Nederland al een paar jaar zien gebeuren en die komende jaren verder toeneemt.

De Global Agewatch Index geeft inzicht in deze vergrijzing en onderzoekt sociale en economische factoren die het welzijn en de beleving van ouderen in de maatschappij bepalen. Hierbij is gekeken naar inkomenszekerheid, gezondheid, werkgelegenheid en 'senioren vriendelijke' faciliteiten.

De beste plek om oud te worden

Volgens het onderzoek zijn de 5 beste landen voor ouderenwelzijn Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Duitsland en Canada. Nederland valt net buiten deze top 5, maar scoort met een 6e plaats hoog op het gebied van welzijn voor ouderen. Zo staan we 5e qua inkomenszekerheid, 13e op het gebied van gezondheid, 12e qua werkgelegenheid voor ouderen en 5e qua faciliteiten voor ouderen. Al met al een score die Nederland aanprijst als een prettige plek om oud te worden.

Meer weten? Bekijk onderstaand een overzicht van de beste landen voor ouderen om te wonen, lees het volledige rapport van de Global Agewatch Index 2015 of ontdek meer over de mogelijkheden van het werken met 65-plussers.

De beste landen voor ouderen om te wonen volgens de Global Age Watch Index 2015

Reageren