Hoe valt u juist nu op in de stapel met cv’s?

Succesvol solliciteren begint nog altijd met een goed cv maken. Op dit moment, maar ook na de crisis, worden werkgevers en uitzendbureaus weer overladen met cv's. Het is dus zaak om uw cv zo te maken dat deze de aandacht trekt en direct de belangrijkste informatie presenteert. Hoe zorgt u ervoor dat uw cv nu én straks opvalt in de (digitale) stapel? Samen met CVster kijken we naar de belangrijkste tips voor een onderscheidend cv.

Zorg voor overzicht en leesbaarheid

Hoe overzichtelijker uw cv, hoe sneller uw potentiële werkgever kan zien waar uw kwaliteiten liggen en waar uw profiel aansluit op de functie. Nog steeds maken veel werkzoekenden de fout te weinig structuur aan te brengen in hun cv. Zorg daarom altijd dat de volgorde klopt: eerst een bondige persoonlijke presentatie, dan uw werkervaring en vervolgens uw opleidingen en vaardigheden.

Uw ervaringen en opleidingen kunt u het beste van nieuw naar oud op uw cv vermelden, in plaats van andersom. Zorg voor een consistente stijl met kopjes en witruimtes, bijvoorbeeld met vetgedrukte of vergrote lettertypes. U mag ook zeker bulletpoints gebruiken!

De lezer van uw cv wil graag in één oogopslag zien wat uw kwaliteiten zijn. Beperk u daarom tot een cv van maximaal twee pagina’s, maar bij voorkeur één pagina. Let op dat de laatste regel van de eerste pagina niet op de tweede pagina valt, dit komt vaak - onbedoeld - slordig over.
 

Benadruk wat u geschikt maakt

Heeft u wel eens gedacht aan het opvragen van een referentie bij een voormalige werkgever? Deze referentie kunt u bijvoorbeeld in een apart, omlijnd kader onder uw persoonlijke beschrijving vermelden. Hiermee trekt u direct de aandacht van de lezer. Ook kunt u behaalde, concrete resultaten weergeven in een apart kopje na een toelichting van uw werkervaring.
 

Laat weten dat u crisisbestendig bent

Tijdens een crisis is het extra belangrijk om te laten zien dat u flexibel en zelfstandig bent: hoe staat u tegenover thuiswerken? En heeft u bijvoorbeeld ervaring met online vergaderen? Hoe goed redt u uzelf zonder collega's of werkgever in de directe omgeving? Deze vaardigheden kunt u subtiel vermelden in uw persoonlijke presentatie.

Heeft u hulp nodig met het schrijven van een cv? Bekijk dan zekers eens de mogelijkheden op CVster.nl!