Hoge Raad oordeelt: payroll is gelijk aan uitzenden

Hoge Raad oordeelt: payroll is gelijk aan uitzenden

De Hoge Raad heeft onlangs geoordeeld dat payrollbedrijven en detacheringsbedrijven gelijk staan aan uitzendbureaus. Met deze uitspraak vallen zij ook onder de soepele flexregels van uitzendbureaus. Lees hier meer over de gevolgen van deze uitspraak.

Nederland telt zo’n 200.000 payrollers en een soortgelijk aantal gedetacheerden. Deze medewerkers worden uitgezonden of gedetacheerd via payroll- en detacheringsbedrijven. Payrollbedrijven treden hierbij enkel op als administratieve werkgever – dit in tegenstelling tot uitzendbureaus. De personeelsleden worden door het bedrijf geworven en vervolgens worden ze door het payrollbedrijf in dienst genomen. Zij bieden bedrijven hiermee de gelegenheid om personeel 'uit te besteden' en zo de strenge ontslagbescherming te ontlopen. Payrollers zijn bovendien vaak goedkoper dan eigen werknemers, omdat zij onder de cao voor uitzendkrachten vallen.
 

Besluit van de Hoge Raad

Payrolling is ooit ontstaan als constructie om middenstanders te ontzien van juridische en administratieve rompslomp. Er worden echter al jaren rechtszaken gevoerd over de positie van payrollers: hun positie lijkt veel op die van uitzendkrachten. Onlangs heeft de Hoge Raad daarom besloten dat payrolling (en detacheren) een soort uitzenden is en daarmee onder de soepele flexregels van uitzendbureaus valt. Deze uitspraak van de Hoge Raad gaat dwars in tegen de door minister Asscher geopperde wetgeving die werknemers met een tijdelijk contract sneller aan een vaste baan zou moeten helpen.
 

Payrollen wordt aantrekkelijker 

Het oordeel van de Hoge Raad maakt het voor werkgevers extra aantrekkelijk om personeel onder te brengen bij een payrollbedrijf. Payrollbedrijven kunnen hun personeel namelijk maximaal vijfenhalf jaar op tijdelijke contracten laten werken. Alle andere bedrijven moeten volgens de Wet werk en zekerheid werknemers al na twee jaar een vast dienstverband aanbieden. Bovendien kunnen werkgevers hun werknemers gemakkelijker buiten zetten.
 

Naheffingen van pensioenfondsen

De Hoge Raad behandelde dit onderwerp doordat het de vraag kreeg of payrollbedrijven en detacheerders moeten meedoen aan het pensioenfonds voor de flexbranche. Het antwoord is inmiddels duidelijk en nu payrollen (en detacheren) gelijk staat aan uitzenden, kunnen tientallen payroll- en detacheringsbedrijven een naheffing van het pensioenfonds verwachten

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Schroom niet en neem contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Wij hebben jarenlange ervaring in het uitzenden en payrollen van mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. 

Bron: Volkskrant

 

Reageren