Kabinet mogelijk bereid om AOW-leeftijd langzamer te laten stijgen

Er doen hardnekkige geruchten de ronde dat minister Koolmees bereid is om de AOW-leeftijd minder snel te verhogen. Zo zou de AOW-gerechtigde leeftijd niet 67 jaar in 2021 zijn, maar pas in 2025. Lees er hier meer informatie over. 

De onderhandelingen over de pensioenen slepen zich al tijden voort. De hoogte van de AOW-leeftijd is daarbij één van de hete hangijzers. Een paar maanden geleden waren werkgevers en werknemers het er al over eens dat de AOW-leeftijd minder snel zou moeten stijgen. Dit waren echter nog niet bindende afspraken en het kabinet heeft destijds niets van zich laten horen. 
 

Tornen aan AOW-leeftijd

Onlangs hebben diverse betrokkenen bij de pensioenonderhandelingen aan dagblad De Volkskrant laten weten dat er mogelijk getornd wordt aan de AOW-leeftijd. Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zou welwillend staan tegenover een minder snelle stijging van de AOW-leeftijd.
 

Lucht geven

Tot nu toe houdt minister Koolmees vast aan een AOW-leeftijd van 67 jaar in 2021 omdat hij een inhaalslag wilde maken. Sinds de invoering van de AOW in 1956 is de pensioenleeftijd 65 geweest, terwijl de levensverwachting ondertussen flink is gestegen. Een minder snelle stijging van de AOW-gerechtigde leeftijd moet vooral lucht geven aan 60-plussers die veel later met pensioen kunnen dan zij tien jaar geleden nog dachten.
 

Contact met Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Neem contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Zij vertellen u graag meer informatie en vertellen u over de laatste stand van zaken. 

Bron: NOS