Kamervragen over armoedeval door hoge pensioenleeftijd

Kamervragen over armoedeval door hoge pensioenleeftijd

Tweede Kamerlid Léon de Jong was afgelopen week kritisch over de armoedeval van gepensioneerden. Hij stelde Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, enkele Kamervragen.

Léon de Jong van de PVV stelde vorige week maandag Kamervragen aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees. Door de opschuivende pensioenleeftijd, vreest De Jong een armoedeval. Hij verwees hierbij naar het rapport van het Centraal Planbureau (CPB): ‘Langer doorwerken, keuzes voor nu en later’. In dit rapport wordt de overheid opgeroepen meer oog te hebben voor de gevolgen van de verschuivende AOW-gerechtigde leeftijd. 
 

Kritische vragen over AOW-leeftijd

De PVV’er vroeg zich onder andere af hoeveel mensen te maken hebben met een armoedeval dankzij “de asociale AOW-leeftijdsverhoging”. “Hoeveel mensen worden hier naar verwachting in de toekomst mee geconfronteerd?” en “Hoeveel mensen zijn er sinds 2013 arbeidsongeschikt geraakt of in de WW of bijstand terechtgekomen vlak voordat deze mensen met AOW en pensioen zijn gegaan?” Het Kamerlid stond bijzonder kritisch tegenover de hogere AOW-leeftijd: hij wil dat deze leeftijd wordt verlaagd. Een van zijn slotvragen aan Wouter Koolmees luidde dan ook: “Bent u bereid de AOW-leeftijd te verlagen naar 65 jaar, zodat mensen na een leven lang hard werken weer uitzicht krijgen op een fatsoenlijke oude dag?”.
 

Doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd

Wilt u meer informatie over de opschuivende AOW-gerechtigde leeftijd? Of wilt u meer informatie over doorwerken ná het bereiken van de AOW-leeftijd? Neem contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. In beide gevallen kunnen wij u voorzien van aanvullende informatie en kunnen u indien gewenst helpen aan een nieuwe baan. Sinds 1975 zijn wij bedreven in het uitzenden van AOW-gerechtigde medewerkers in het onderwijs, de transportsector en de facilitaire dienstverlening. Dit doen wij via onze labels 65plus In het Onderwijs, 65plus Op de Weg en 65plus In Goede Handen

Bron: AM Web

Reageren