Kan ik doorwerken na mijn 65ste?

Het is een vraag die we vaak krijgen en die volop in de actualiteit is. Niet alleen voor AOW-gerechtigde werknemers, maar ook voor werkgevers. Daarom hebben we een aantal zaken voor u op een rij gezet.

Doorwerken na de pensioenleeftijd. Het is een onderwerp dat de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest. Zo kon u eerder al lezen over het voorstel voor de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd en dat veel oudere werknemers graag langer door zouden werken. Maar hoe zit het nou eigenlijk in de praktijk?

Doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd mogelijk

Hier kunnen we helder over zijn: in de meeste gevallen is het mogelijk om na het bereiken van de pensioenleeftijd door te werken. Dit kan bij dezelfde werkgever zijn, maar ook bij een nieuw bedrijf. In samenspraak zijn er hier diverse mogelijkheden voor.

Dit wordt ook gestimuleerd door de overheid welke steeds meer maatregelen neemt om doorwerken na de AOW-leeftijd gemakkelijker te maken. Zo worden onder andere de mogelijkheden voor tijdelijke contracten verruimd. Hierdoor wordt het voor de werkgever aantrekkelijker om een ervaren kracht in dienst te houden/ nemen en voor AOW-gerechtigde werknemers gemakkelijker om door te werken.

Kortom: het is dus (meestal) mogelijk om door te werken na uw 65ste.

Werken met een-/ als AOW-gerechtigde werknemer

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die dit biedt voor u als werkgever of als AOW-gerechtigde werkzoekende? Neem dan vrijblijvend contact op, we vertellen u graag meer.